Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hubert von Goisern - Cel mai mare show artistic realizat pe Dunare ajunge la Braila

Luni, 23 iulie, de la ora 20.00, timp de aproape trei ore, pe o scena mobila, plasata pe apa, artistul austriac Hubert von Goisern va sustine un concert inedit.
Evenimentul se deruleaza sub sloganul "Salvati Dunarea - Opriti proiecte de tip Canal", in cadrul campaniei internationale de sensibilizare a publicului larg pe tema "Navigatia si impactul asupra mediului". Concertul lui Hubert von Goisern si al invitatei sale, Loredana Groza, va fi sustinut pe o scena mobila si este considerat cel mai mare show artistic realizat pe Dunare. Concertul va putea fi ascultat de 5.000 de spectatori.
Proiectul a demarat la 22 iunie, iar pina la 1 septembrie va fi explorat fluviul Dunarea, in josul Deltei, in Romania si Ucraina. Dupa un an, turneul se va deplasa spre nord prin canalul Rhine - Main, spre Basel si Rotterdam. In 2009, portul Linz va fi scena unui mare festival final, toti artistii pe care Hubert von Goisern i-a intilnit in aventura sa prin Europa, urmind sa sustina concerte. Elementele care alcatuiesc cultura europeana, particularitatile si caracteristicile regionale vor fi prezentate in aceasta calatorie de muzicieni din toate tarile insirate de-a lungul celor 12.000 de kilometri cit insumeaza malurile.
Hubert von Goisern prezinta o cultura polivalenta. El a experimentat mai multe instrumente muzicale: trompeta, chitara, acordeon, flaut. A trait in Africa de Sud, Canada, Filipine si putin inTibet. Nu este neaparat un culegator de folclor, ci mai degraba un globetrotter muzical. Practic, muzica lui este o combinatie de folclor cu rock si ingrediente din cam toate stilurile.
Categorie articol: 

Comentarii