Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hrebenciuc şi Nicuşor Constantinescu îl văd pe Oprescu asumându-şi sigla USL în capitală

"Sorin Oprescu este şi va fi viitorul primar şi cu asta basta. Nu are nicio şansă un alt candidat înscris, vă dau de pe acuma... Dnul Oprescu este de partea Alianţei, cum să nu fie. Vă luaţi după Sorin Oprescu, mâine va spune altceva, care e problema?", a comentat Hrebenciuc reticenţa lui Oprescu de a-şi asuma sigla USL.
Pe de altă parte, liderul PSD Bacău a menţionat că la funcţia de preşedinte al CJ Bacău va candida din partea USL Dragoş Benea, în timp ce la primăria muncipiului va candida liberalul Romeo Stavarache.
În ceea ce priveşte unele disputa în negocierile pentru candidatul USL la primăria Iaşi, pentru care optează atât primarul în funcţie, Gheorghe Nichita, cât şi conservatorul Tudor Ciuhodaru, Hrebenciuc a sugerat că PC ar trebui să cedeze. "Separat (candidaturi separate la locale, n.r.) nu văd deocamdată o situaţie legală, cred că dnul preşedinte (al PC, n.r.) Daniel Constantin ar trebui să mai reflecteze puţin, cu totul respectul îi spun acest lucru", a mai spus Hrebenciuc.
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a comentat subiectul candidaturii lui Oprescu din partea USL. "Dnul Sorin Oprescu este candidatul unic al USL, şi e normal să fie aşa pentru că se vede cu ochiul liber în Bucureşti că este primul primar gospodar în Bucureşti. (...)Sorin Oprescu trebuie să se gândească că-i trebuie şi o majoritate politică în rândul CGMB, formată din consilieri USL, ca să poată să-i fie votate proiectele, să nu-i fie blocate cum sunt astăzi. Asta e regula în România şi asta este regula partidelor politice", a mai apreciat Constantinescu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că a obţinut mandatul Biroului Permanent Naţionat pentru a discuta în mod "aplicat" cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pe tema unui "parteneriat" cu USL în perspectiva alegerilor locale.
"Am primit un mandat din partea Biroului Permanent de a avea o discutie extrem de aplicată si extrem de concretă cu primarul Sorin Oprescu, în vederea stabilirii unui parteneriat foarte clar între primarul Capitalei si USL. Am primit acest mandat; nu pot să vă spun mai mult decât după ce vom avea această discutie, evident, împreună cu Crin Antonescu. Vom purta o asemenea discutţe de pe poziţii de parteneriat", a spus Ponta.
"Nu cred că dnul Oprescu trebuie să se înscrie în PSD sau în PNL, de altfel nici domnul Antonescu nu i-a cerut lucrul ăsta (...) Poate fi vorba doar de un parteneriat între primarul general şi USL", a adăugat social-democratul.
Categorie articol: 

Comentarii