Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hrană caldă pentru 30 de copii nevoiaşi

• de la începutul pandemiei, parohia părintelui Nicolae Filimon, din cartierul Nedelcu P. Chercea, a făcut donaţii de peste 65.000 de lei • zeci de copii primesc o masă caldă, zilnic, la Centrul social din cadrul parohiei • pe 22 octombrie, alţi 11 copii proveniţi din familii nevoiaşe au primit haine groase de iarnă şi tablete cumpărate de parohia “Sfânta Filofteia”

 

În “Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor”, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos desfăşoară - în această perioadă de grea cumpănă - zeci şi sute de activităţi social-filantropice şi educaţionale, beneficiari fiind, cu precădere, familiile cu mulţi copii şi cele cu posibilităţi materiale reduse.

Parohia “Sfânta Filofteia” din cartierul Nedelcu P. Chercea, spre exemplu, desfăşoară zilnic astfel de activităţi. În cadrul Aşezământului social de la “Sf. Filofteia”, 30 de copii proveniţi din familii nevoiaşe primesc câte o masă caldă în fiecare zi, dar şi servicii medicale gratuite, prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, consiliere psihologică şi educaţie şcolară prin programul de tip “After school”. Pe lângă toate acestea, de două ori pe lună, prin strădania preoţilor slujitori, parohia brăileană oferă ajutoare pentru orfani şi pentru persoane vârstnice aflate în evindenţele parohiei. Activităţile filantropice sunt susţinute, îndeosebi, din fondurile parohiei, precum şi din donaţiile credincioşilor din Chercea.  

Potrivit părintelui Rareş Bucur, consilier în cadrul Eparhiei Dunării de Jos, o astfel de acţiune filantropică a fost organizată în ziua de 22 octombrie 2020, în cadrul Aşezământului social al parohiei “Sfânta Filofteia”. Pe lângă masa caldă oferită celor 30 de copii în cadrul cantinei parohiale, preoţii şi enoriaşii de la “Sf. Filofteia” au adus bucurie în sufletele altor 11 copii, identificaţi de părintele paroh Filimon, unii dintre aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile şcolare desfăşurate online, iar alţii neavând bani ca să-şi cumpere îmbrăcăminte groasă pentru iarna care bate la uşă.

Astfel, parohia “Sf. Filofteia” a achiziţionat şi a oferit în dar patru tablete pentru tot atâţia copii şi şapte vestimentaţii complete pentru perioada rece care se anunţă. “După ce darurile au fost pregătite şi oferite copiilor de voluntarii parohiei la Centrul social, preoţii de la această parohie s-au deplasat la câteva familii, acasă, pentru a le oferi hrană. Valoarea darurilor oferite numai astăzi (22 octombrie - n.r.) de parohia brăileană a fost de 3.500 lei”, precizează părintele consilier.

Din luna martie a.c., de la declanşarea pandemiei de coronavirus, Centrul social “Sfânta Filofteia” din Brăila a oferit ajutoare constând în hrană caldă, îmbrăcăminte, alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, aparatură medicală şi materiale de protecţie împotriva virusului SARS-CoV2, în valoare totală de 65.000 lei. De mai bine de cinci ani, parohia derulează un amplu proiect, în parteneriat cu o asociaţie din Brăila, care se ocupă de copiii cu autism. În cadrul proiectului, cei 10 copii din cadrul asociaţiei sunt aduşi de către aparţinătorii legali, o dată pe săptămână, la Centrul parohial “Sfânta Filofteia” pentru a participa la activităţile educative şi de socializare, necesare în terapia de recuperare. Totodată, în ultimii doi ani, aceşti copii cu nevoi speciale au beneficiat de câte o excursie la mare, prin grija şi contribuţia parohiei “Sfânta Filofteia.
Categorie articol: 

Comentarii