Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hot cu 34 de spargeri la activ

Ani in sir, politistii s-au chinuit sa dea de urma unui hot care le inmultea, pe zi ce trece, dosarele cu spargeri, si care nu lasa niciodata urme in locul in care actiona. Zilele trecute, judiciaristii braileni i-au venit de hac, reusind astfel sa scoata din evidentele Politiei, dintr-o lovitura, 34 de cauze inregistrate cu autori necunoscuti.
Toate au fost spargeri de societati comerciale, despre care ofiterii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au stabilit ca au un punct in comun, mai exact acelasi autor, si anume Ionut Lucian C. (27 de ani) din Braila. Oamenii legii au probat ca hotul, in prezent arestat in alta cauza penala, in perioada septembrie 2002 - mai 2006, a patruns prin efractie in sediile societatilor pagubite folosind surubelnite solide, cu ajutorul carora forta usile tip termopan ale acestora. Autorul actiona numai noaptea, dupa ce in prealabil inspecta zona, si sustragea din interior bunuri de valoare si bani. Hotul nu avea preferinte in ceea ce priveste prada, sustragind tigari, bani, cartele telefonice, aparate radio, casetofoane, laptop-uri etc., pe care le vindea sau le folosea in interes propriu. "Nici zona de actiune nu era una preferata, fiindca acesta a actionat in tot municipiul Braila, iar societatile sau chioscurile aveau obiect de activitate diferit, in schimb toate aveau usa de acces tip termopan, iar doua dintre ele chiar si sistem de alarmare. Cercetarile judiciaristilor au fost ingreunate deoarece, cu toate ca nu folosea manusi, nu lasa urme, ci doar "cartea de vizita", adica modul de operare", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 85.000 de lei, din care politistii au recuperat 20%. Investigatiile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a autorului.
Categorie articol: 

Comentarii