Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Horia Vasioiu: Braila este fruntasa la crima organizata

Braila este pe locul 3 pe tara, la capitolul crima organizata. Este declaratia deputatului PD de Braila Horia Vasioiu, care a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca are aceasta informatie dintr-un raport oficial, la care a avut acces, in calitate de parlamentar. El a mai spus ca nu este singurul care detine aceste date, si ca este uimitor ca judetul Braila, care pare a fi mort, din punct de vedere economic, poate fi atit de sus, in top, cind este vorba despre crima organizata: "Din pacate, Braila este pe locul trei pe tara, in ceea ce priveste crima organizata. Dupa Constanta, care-i pe primul loc, pe locul trei este Braila, unde nu se intimpla nimic. Am informatia aceasta, si nu sint singurul care o are. Am citit, si sint anumite rapoarte care ajung la diferite persoane, si la care eu am avut acces, ca parlamentar. Nu am incredere in multe institutii abilitate ale statului, care ar trebui sa faca lumina cit mai repede in aceste probleme. Nu am incredere nici in politie, nici in justitie, atit la modul general, cit si cu referire strict la politia si justitia din Braila. Acestea ar trebui sa faca mult mai mult, pentru ca lucrurile sa mearga bine in Braila".
Vasioiu are si idee, cu privire la modul in care s-ar putea indrepta, macar partial, lucrurile: rotirea cadrelor de conducere. "Se poate face ceva: mai multa fermitate si schimbarea din functie a celor care nu-si fac datoria si cred ca cea mai buna metoda ar fi ca sefii institutiilor precum politia, procuratura, sa fie adusi din alte zone, mai departate de cea unde sint numiti, pentru ca in felul asta ar fi si mai putin atinsi de anumite legaturi din orasul sau judetul respectiv. Am avut discutii, pe aceasta tema, si cu ministrul Blaga, si cu loctiitorul sau, Andreescu, si vom vedea ce masuri iau ei. Au fost niste controale la politie, dar nu stiu care au fost rezultatele, pentru ca sint secrete. Si nici nu m-am interesat prea mut despre asta, ca sa nu se interpreteze. Dar, la modul general, cred ca daca, spre exemplu, comandatul politiei de la Suceava ar fi mutat la Calarasi, si asa mai departe, o parte dintre lucruri ar putea fi rezolvate. Sau daca la Parchet ar fi schimbat seful de aici cu cel de la Satu Mare, cred ca ar fi un lucru mai bun, pentru ca au inceput sa se faca gasti si gasculete, si-si cunosc foarte bine interesele intre ei, iar din pacate, rezultatele sint propice pentru ei, nu sint bune pentru comunitate".

"Patrulele ar trebui sa fie inarmate, sa fie cu catuse, cu bastoane"

Deputatul admite ca, in principiu, solutia sa poate da gres, in ideea ca daca unii sefi "inchid ochii" intr-un judet, o pot face si in altele, unde sint mutati, doar ca va dura mai mult: "Mai buni ar fi unii noi, dar avem de unde sa-i luam? Eu am mai facut o declaratie, cu ceva timp in urma, si am spus ca daca as fi ministru de interne, cel mai mare grad din politie ar fi acela de capitan, pentru ca am incredere in oamenii astia noi, care termina Academia de Politie si intra in activitate". Cit despre seful politiei locale, comisarul Catalin Chivu, Vasioiu spune ca acesta "are multe cunostinte in Braila" si ca macar incearca sa faca treaba: "Chivu este un om tinar, este brailean, a stat un an-doi ani de zile in Kosovo, dar, in rest, este de aici. Chivu are multe cunostinte in Braila. Important este ca el sa inteleaga ca trebuie sa-si faca treaba cit mai bine. Pina acum, din discutiile pe care le-am avut cu el, cred ca macar a incercat sa-si faca treaba bine. Dar cred ca, in primul rind, ca sa se simta in siguranta, cetateanul trebuie sa vada politistul pe strada, in uniforma. Si cind il vede afara, in mijlocul strazii, acesta sa si impuna respect. Sint acele patrule, dupa ora 6 seara. Ar trebui sa fie, frate, inarmate, sa fie cu catuse, cu bastoane... Vezi cite o fatuca de 20 de ani, cu cite unul linga ea, de aceeasi virsta, care patruleaza cu o mapa in mina. Ce incredere, ce siguranta poti sa ai, cind ii vezi pe copiii aia? Nu poti sa ai nici un fel de siguranta, ca daca vine unul din asta mai brunetel putin si cu o ceafa asa, mai groasa, gata!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii