Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoții sunt creativi, fii preventiv!

* polițiștii brăileni au desfășurat activități în cadrul unei campanii naționale de prevenire a furturilor din locuințe * au stat de vorbă cu oamenii și i-au învățat cum să îi țină pe hoți la distanță

 

Înaintea sărbătorilor, polițiștii au fost alături de brăileni, pentru a-i învăța cum să se ferească de hoți. În ziua de 21 decembrie, polițiștii din cadrul compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Proximitate au desfășurat activități preventive în cadrul Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe “Hoții sunt creativi, fii preventiv!”. Aceștia au acționat în piețele din municipiu și pe străzile adiacente acestora, în scopul informării cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor. Asta deoarece, în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul infracțiunilor de furt din genți, buzunare și chiar din locuințe este în creștere.

Au fost distribuite sute de materiale cu informații privind modurile de operare predilecte în producerea unor astfel de infracțiuni, factorii favorizanți ai acestora și măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru siguranța bunurilor personale. Legat de furturile din locuințe, cetățenii au fost sfătuiți să țină ușa de acces în locuință încuiată permanent, chiar și atunci când sunt acasă, să nu lase ferestrele deschise când pleacă de acasă, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Oamenii nu trebuie să permită accesul în bloc persoanelor necunoscute, care sună la interfon, invocând diferite motive. Dacă necunoscuții sună la ușă, brăilenii trebuie să aibă mare grijă. Aceștia nu trebuie lăsați să intre în casă.
Categorie articol: 

Comentarii