Mergi la conţinutul principal

Hoţia a devenit sport naţional

Îmbogăţiţii peste noapte şi miliardarii de carton răsar ca ciupercile după ploaie, caracatiţa fărădelegilor face legea în jungla unor guvernanţi fără lege, iar fraierii care nu au ştiut decât să muncească îşi amanetează existenţa de la o lună la alta, împovăraţi de datorii şi biruri şi şubreziţi de boli.
Din dorinţa de a se îmbogăţi, unii nu mai au nici un Dumnezeu, au ajuns să calce pe cadavre. Au ajuns să îi îngroape de vii pe semenii lor, doar pentru a se simţi ei bine, cu burta plină şi cu buzunarele doldora de bani. Cum altfel se poate explica furtul unor medicamente pentru bolnavii de cancer din farmacia unui spital? Ce brute au fost în stare să fure picătura de speranţă din fiolele de citostatice destinate celor 2500 de pacienţi din municipiul şi judeţul Brăila, care beneficiază de tratamentul gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie?
Da, medicamentele bolnavilor de cancer au fost furate din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila. O minte bolnavă a făcut să dispară astfel stocul pe o lună şi jumătate, în valoare de 5,5 milioane de lei şi nimeni nu ştie cum şi când s-a întâmplat acest lucru, pentru că farmacia nu dispunea de camere video de supraveghere. Dar, dincolo de o ştire seacă, dincolo de faptul că medicamentele au fost înlocuite, astfel încât niciun pacient să nu sufere, acest lucru ridică mari semne de întrebare. Cum şi unde pot fi valorificate aceste medicamente de ultimă generaţie, dacă nu ar exista o filieră în acest sens? Cât de malefică poate fi dorinţa de îmbogăţire, dacă a dispărut şi cea mai mică urmă de compasiune pentru suferinţa unui bolnav?
Şi asta nu e tot. Zilele trecute, mai mulţi bolnavi de cancer din diverse zone ale ţării au reclamat la Poliţie că au achiziţionat citostatice contrafăcute de la un lanţ de farmacii, despre care ştiau că au produse mai ieftine. Poliţiştii au deschis o anchetă şi au descoperit o reţea care se ocupa de importul de medicamente din Turcia, dintre care o parte era exportată mai departe în ţări europene, iar o altă parte era vândută pe plan naţional, prin intermediul acestui lanţ de farmacii. Conform anchetatorilor, suspecţii ar fi vândut medicamente în valoare totală de cinci milioane de euro, însă până în prezent nu s-a stabilit exact câte dintre ele erau contrafăcute. Se ştie însă cu certitudine că nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu conţineau substanţa activă care ar fi trebuit să-i ajute pe suferinzi.
Înţelegeţi, aici s-a ajuns: Oncologia, această antecameră a morţii, a devenit cea mai tentantă zonă de îmbogăţire pentru brutele puse pe căpătuială.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro