Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoţi de maşini

Un minor de 16 ani, care îşi făcuse un obicei din a fura autoturisme şi bunuri din interior, a fost reţinut pentru comiterea a şase fapte penale. Este vorba despre Dan Marius Şcheaua care nu lucra singur ci împreună cu un alt brăilean, de 17 ani, aflat de ceva timp în spatele gratiilor. Ieri, cei doi membri ai reţelei de hoţi, care erau atraşi în special de autoturisme "Audi" şi "Mercedes", din care au sustras bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei, au fost duşi la reconstituire în zonele unde au comis faptele. Brăileanul de 16 ani a fost reţinut pe ordonanţă, pentru comiterea mai multor infracţiuni, pe numele lui fiind apoi emis mandat de arestare de către judecători.
În fapt, au stabilit poliţiştii, în seara de 27 iulie, la orele 23.00, dispecerul din cadrul IPJ Brăila a fost sesizat telefonic, prin apelul 112, de un brăilean de 36 de ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul "Opel", care era parcat pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, în parcarea supermarket-ului "Practiker". Poliţişti de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului au oprit în trafic, pe strada Tineretului, autoturismul în cauză. La volanul maşinii se afla Georgian A. (19 ani), pe locul din dreapta faţă aflându-se minorul de 16 ani, alţi trei aflându-se pe bancheta din spate. "Persoanele depistate au fost conduse la sediul I.P.J. Brăila unde, în urma audierilor efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că tânărul de 19 ani nu este posesor al permisului de conducere şi că autovehiculul a fost sustras de minorul de 16 ani, care l-a şi condus pe străzile din municipiu, fără însă a deţine permis de conducere", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că minorul de 16 ani şi Andrei Giani Ştefănuţ, zis "X", de 17 ani, în prezent arestat preventiv pentru săvârşirea mai multor furturi din autoturisme, au sustras, în noaptea de 12 spre 13 martie, un autoturism "Dacia Supernova". Acesta se afla parcat pe strada Hipodrom, hoţii conducându-l pe raza municipiului şi, ulterior, abandonându-l avariat pe Şoseaua Râmnicu-Sărat.
De asemenea, în noaptea de 20 spre 21 iulie, cei doi minori au sustras bani dintr-un "Audi", parcat pe strada G-ral Eremia Grigorescu. Poliţiştii au mai stabilit că Dan Şcheaua a mai dat o lovitură şi în data de 25 iulie. El a sustras mai multe bunuri (un telefon mobil, un minilaptop şi o sticlă cu parfum bărbatesc) dintr-un autoturism "Mercedes" parcat tot pe strada Gării, faptă care nu a fost sesizată iniţial de proprietarul maşinii. "Valoarea totală a prejudiciului creat prin comiterea celor două furturi din auto este de 9.500 de lei, poliţiştii reuşind să-l recupereze parţial", a mai declarat sursa citată. În toate aceste cauze a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări faţă de membrii reţelei de hoţi de şi din maşini.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii