Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hidrologii avertizeaza iar: ploi in jumatate din tara, timp de patru zile

Ministerul Mediului a transmis, marti la prinz, o noua avertizare hidrologica in atentia autoritatilor locale din 22 de judete, anuntate astfel ca, in urmatoarele patru zile, ar putea avea loc inundatii ca urmare a precipitatiilor abundente prognozate pentru saptamina aceasta.
Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a avertizat prefecturile din judetele Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, Covasna, Mures, Harghita, Brasov, Mehedinti, Gorj, Vilcea, Olt, Dolj, Arges, Teleorman, Dimbovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Vrancea, Constanta si Tulcea.
Autoritatilor locale din aceste judete li s-a transmis faptul ca, incepind de marti si pina simbata, este posibil sa apara noi inundatii, ca urmare a scurgerilor importante de pe versanti, a torentilor si a cresterilor importante de debite si niveluri ale anumitor riuri.
Riurile care ar putea iesi din albii in urma ploilor din zilele urmatoare sint - potrivit sursei citate - cele din bazinele hidrografice ale Jiului, Oltului, Muresului, Argesului, Vedei, Ialomitei, Putnei, Buzaului si al Rimnicului si cele din Dobrogea.
Pe aceste riuri s-ar putea inregistra chiar si depasiri ale cotelor de pericol, mai precizeaza responsabilii MMGA.
Tot marti, ANM a emis si o avertizare meteorologica, trimisa prin intermediul MMGA prefecturilor din 12 judete si celei din Bucuresti.
Astfel, autoritatilor locale din Arges, Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Dimbovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si Bucuresti li s-a atras atentia asupra prognozei meteo, care prevede ploi "insemnate cantitativ", de pina la 30 - 40 de litri pe metrul patrat in 12 ore si chiar de 80 de litri pe metrul patrat in 12 ore in Dobrogea, in zilele de miercuri si joi.
Aceste avertizari apar la doar citeva ore dupa ce hidrologii au remis prefecturilor din aproape jumatate din judetele tarii ca urmeaza zile cu ploi abundente si, foarte posibil, inundatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii