Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HCM Baia Mare merge mai departe in EHF

In jur de 1.500 spectatori au sustinut duminica pe HCM Baia Mare in tentativa de a accede in turul urmator al Cupei EHF si baimarenii au reusit sa-si conduca favoritele spre realizarea obiectivului, mai ales ca gazdele au fost ajutate si de evolutia mai putin reusita a formatiei vizitatoare. La un asemenea scor nu poti da vina numai pe arbitri, iar din caseta tehnica reiese ca acestia au judecat cu aceeasi unitate de masura fazele la ambele porti.
Gazdele au beneficiat de opt aruncari de la 7 m si au transformat sase, pentru ca Balint si Dinis au ratat, si tot de sase ori si-a fructificat sansa si formatia braileana din astfel de situatii. De asemenea, la capitolul eliminari scorul a fost egal, 4-4.
HCM-ul a obtinut calificarea in turul III al Cupei EHF, pentru ca baimarencele au jucat bine, inteligent si cu mult calm, fara sa riste, lasind impresia ca realizarea obiectivului este doar o chestiune de timp.
Jocul a fost echilibrat doar pina la jumatatea primei reprize, perioada in care Dunarea a condus de doua ori, insa in minutul 21, era 12-8 si gazdele recuperasera deja cele patru goluri, diferenta la care pierdusera in tur la Braila. HCM-ul a dominat clar finalul primului act si a plecat la cabine cu 8 goluri avantaj.
Formatia din Baia Mare, de la care s-au remarcat in mod deosebit Balint si Geiger, a inceput in forta repriza a doua si in doar trei minute a pus o bariera de zece goluri intre ea si Dunarea, diferenta care s-a consemnat si la finalul intilnirii.
Elevele lui Eugen Bastiurea au mai avut o usoara tresarire de orgoliu si s-au apropiat la sapte goluri, insa HCM-ul a apasat pe accelerator si a refacut decalajul din minutul 33.
In ultimele minute gazdele au jucat pentru spectatori. Ioan Baban a renuntat la portar si a jucat cu sapte jucatoare de cimp, Melinda Geiger avind insa pe ea un tricou de alta culoare.
In acest meci de la HC Dunarea s-au remarcat doua jucatoare: Ada Moldovan si Manuela Radulescu, in timp ce restul componentelor lotului au considerat aceasta deplasare ca pe o excursie, motiv pentru care Dunarea nici nu putea emite pretentii la calificarea in turul al treilea al Cupei EHF. Brailencele mai au un singur obiectiv acum, o clasare cit mai buna la finalul actualului campionat pentru a mai participa inca o data in EHF.
Pentru HCM Baia Mare au evoluat: Cetateanu (3 interventii bune), Amaxinesei (11), Popovici - Pomohaci, Geiger 7 (unul din 7m), Dobromir, Kovacs 4, Balint 10 (2), Mihalschi 2 (1), Buceschi 5, Dinis 4 (1), Osan, Rudics, iar pentru HC Dunarea: Buzila (3 interventii bune), G. Vasile - Cucu 1, Bodirlau, A. Braniste 2, Craciun 2, Ada Moldovan 11 (6 din 7m), Radovici, D. Braniste, Radulescu 5, Tomuleanu 2.

Declaratii dupa meci

Ioan Baban: "Jocurile din cupele europene sint diferite de cele din campionat, pentru ca aici conteaza fiecare gol. Le-am cerut jucatoarelor mele sa fie atente in atac si sa arunce la poarta doar in situatii clare. Ma bucura foarte mult forma buna aratata de Balint, Geiger si Dinis, toate trei convocate la loturi. Pentru turul III, ne-am dori o echipa din Balcani".
Eugen Bastiurea: "Din pacate, noi am obtinut in meciul tur un avantaj destul de fragil si era clar ca pornim cu sansa a doua. Gazdele au obtinut o victorie meritata. Sper insa ca am contribuit si noi la spectacolul din teren".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii