Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea a cistigat turneul de la Braila

Ieri dimineata, in ultima etapa a turneului de pregatire de la Braila, Tomis Constanta a invins divizionara A, CSM Slobozia cu 32-25, insa victoria elevelor lui Dumitru Musi a inceput sa se contureze abia din minutul 25 al primei reprize, pentru ca pina atunci echipa din esalonul inferior a fost cea care a condus pe tabela de marcaj.
Meciul pentru locul intii s-a dat intre HC Dunarea si Otelul Galati si a avut doua parti distincte, prima repriza a apartinut galatencelor cea de-a doua formatiei gazda.
Fara Renata Tataran si Cracana accidentate si Catalina Cioarec, plecata la lotul national, noua antrenoare a Galatiului, Gabriela Artene a mizat pe experimentatele Diana Patru si Amelia Busuioceanu, dar si pe jucatoarea de 25 de ani adusa din Ungaria, Katalin Jenofi si Otelul a fost echipa care a condus ostilitatile in teren si pe tabela in prima repriza.
Dunarea a avut citeva momente bune in care a lasat impresia ca poate intoarce soarta partidei, insa in afara de faptul ca a egalat de citeva ori nu a reusit mai mult. Formatia braileana a parut intr-o mare criza de idei in faza de atac.
Pauza a fost insa un sfetnic bun pentru gazde, astfel ca de la 15-17 cit s-a incheiat prima repriza, Dunarea a inscris de cinci ori la rind si a trecut in avantaj, 20-17. Tomuleanu a marcat primul gol din aceasta serie, Alina Braniste a egalat la 17-17, dupa care Ada Moldovan a reusit o "dubla", urmata de un gol spectaculos al Lilianei Craciun, de departe una dintre cele mai bune jucatoare de pe teren, alaturi de Moldovan si portarul Buzila.
Dupa o alta serie de patru goluri consecutive in minutul 46, gazdele conduceau cu 27-21, iar diferenta s-a marit treptat chiar pina la 12 goluri. In aceasta repriza si celalalt portar brailean Gabriela Vasile a avut interventii inspirate si chiar a parat o aruncare de la 7 m, insa responsabile cu spectacolul au fost tot Moldovan si Craciun.
HC Dunarea a cistigat meciul si turneul insa un lucru este clar, formatia braileana are o echipa pe care poate miza dar nu are rezerve pe masura titularelor. Probabil ca pina la reluarea campionatului in tabara braileana vor aparea citeva surprize, pentru ca spectatorii galateni prezenti in sala Polivalenta au lansat ideea ca patru dintre jucatoarele Otelul sint curtate intens de conducerea echipei HC Dunarea, iar printre posibilele transferuri, unul ar fi al portarului Mihaela Cracana.
Pentru HC Dunarea au marcat Moldovan 12, Craciun 9, A. Braniste 7, Tomuleanu 4, Chirila 3, Radovici 1, Lupu 1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii