Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea, umilită de eterna rivală, CSM Galaţi

• formaţia brăileană a pierdut cu 22-16 după un meci în care a mimat handbalul • cu un singur punct după cinci etape, brăilencele ocupă locul al 12-lea în Liga Florilor

 

HC Dunărea traversează cel mai slab sezon de la înfiinţare, aceasta este cocluzia după ce timp de cinci etape echipa de handbal brăileană are doar un singur punct. Clubul în care autorităţile locale pompează sume importante de bani sezon de sezon s-a făcut de râs miercuri după-amiază la Galaţi, unde a pierdut lamentabil. În această vară nu s-au făcut transferuri de marcă, iar handbalistele aduse şi cele care au rămas din vechiul lot nu au arătat nimic în acest joc. La fel s-a întâmplat şi în celelalte meciuri, fie că s-au întâlnit sau nu adversare de calibru, iar în această situaţie vinovatul principal poate fi şi antrenorul.

Este ruşinos ca o formaţie care în urmă cu două sezoane a fost vicecampioana României să ajungă într-o situaţie jalnică, adică să se lupte să se salveze de la retrogradare în condiţiile în care bugetul de care dispune este unul dintre cele mai mari din Liga Florilor.

Revenind la meciul de miercuri de la Galaţi, concluzia ar fi că a fost un fiasco total pentru gruparea sportivă brăileană. Susţinută de mulţi brăileni, dar şi de tradiţionala galerie, HC Dunărea a mimat handbalul în faţa unei echipe gălăţene care şi-a dorit să câştige şi a făcut-o într-un mod categoric, dacă ţinem cont că CSM-ul a avut şi 10 goluri avans în această partidă.

Prima repriză nu lăsat să se întrevadă totuşi această diferenţă valorică în teren, CSM Galaţi a avut un gol avans, 4-3, în minutul 13 şi s-a distanţat la patru lungimi 10-6, aproape de finalul primei reprize. Însă după primele 30 de minute echipa brăileană era condusă la trei goluri, 10-7, iar suporterii veniţi să o susţină încă mai sperau într-o revenie a ei în partea secundă. Repriza a doua nu a avut istoric. Alina Vătu a marcat primul gol însă apărarea formaţiei brăilene a gafat impardonabil şi gălăţencele au înscris de patru ori la rând şi s-au distanţat la 14-8. A fost 17-9 în minutul 47 şi 21-11 în minutul 53 pentru CSM Galaţi, iar partida era deja jucată. Fără să mai forţeze, CSM-ul s-a impus cu 22-16. După această etapă, ambele formaţii îşi păstrează locurile pe care le-au avut în clasament, CSM Galaţi se menţine pe locul al 11-lea, dar are 4 puncte, iar HC Dunărea rămâne le poziţia a 12-a, cu un singur punct.

 

Pentru HC Dunărea au marcat: Vătu 6, Tudor 2, Shutska 3, Berbece 2, Dache 1, Berescu 1, Krnic 1, iar pentru  CSM Galaţi au înscris Andriţa 9 goluri, Cioaric 6, Cîlici 3, Conache 2, Sheiko 2.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii