Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea trece en fanfare de HC Zalău

• asta după un meci controlat cap - coadă • este al patrulea succes stagional cu Aurelian Roşca antrenor • peste 1500 de spectatori au susţinut frenetic echipa brăileană în victoria cu 27-21 în faţa trupei antrenate de fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici

 

Formaţia brăileană a avut o evoluţie foarte bună, duminică, în Polivalentă şi, susţinută de peste 1500 de spectatori care au creat o atmosferă “incendiară”, a câştigat fără emoţii şi la scor, 27-21, meciul cu HC Zalău, locul al cincilea în clasamentul Ligii Florilor înaintea acestui joc. Ca de obicei, temperamentalul Gheorghe Tadici s-a agitat mult, însă doar în prima repriză, în cea de a doua a stat pe banca de rezerve şi a privit resemnat cum formaţia sa este dominată de cea gazdă. Gabriela Dobre a făcut un meci foarte bun, ea a avut şase intervenţii salvatoare pentru echipa gazdă, în două situaţii aceasta a parat două aruncări de la 7 metri. Însă HC Zalău a fost urmărită şi de neşansă deoarece jucătoarele acestei formaţii au trimis mingea în barele porţii gazdelor de 11 ori. După această etapă, HC Dunărea a acumulat 14 puncte şi s-a apropat la doar 3 puncte de CSM Slatina şi Gloria Bistriţa.

HC Zalău a avut primul atac dar a ratat şansa deschiderii scorului, nici echipa brăileană nu a reuşit să înscrie la primul atac, însă în minutul 3 Berescu a deschis scorul.  Roxana Szollosi a egalat dar au urmat trei reuşite ale gazdelor semnate de Munteanu, Krnic şi Vătu, iar în minutul 7 HC Dunărea conducea cu 4-1.

Echipa antrenată de Aurelian Roşca a continuat să dicteze ritmul jocului şi avea acelaşi avantaj, 6-2, şi în minutul 12, iar după primul sfert de oră conducea cu 8-5, după un gol înscris de Nicoleta Safta, cea mai bună handbalistă a gazdelor în acest meci.

HC Zalău putea să se apropie la un gol în minutul 19, dar Dobre a apărat o aruncare de la 7 metri executată de Szollosi, iar la faza imediat următoare Vătu a marcat pentru 9-6. De la 10-7, HC Dunărea s-a distanţat la 12-7, a fost apoi 14-9 în minutul 28, iar un minut mai târziu echipa gazdă conducea la o diferenţă de şase goluri, 15-9. Însă după primele 30 de minute, graţie unei “duble” semnate de Nicoleta Safta, echipa brăileană avea 7 goluri avans, 16-9.

Repriza a doua s-a derulat după acelaşi scenariu, iar spectatorii nu au avut niciun fel de emoţii în privinţa învingătoarei. HC Dunărea şi-a menţinut un avans liniştitor în faţa adversarei, a fost 20-14 în minutul 44 şi 24-18 în minutul 53.

Pe final, Aureian Roşca a dat credit şi celorlalte handbaliste trecute pe raportul de joc, astfel că pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Shutska şi Elena Dache. 

HC Dunărea a câtişgat al patrulea meci şi şi-a consolidat pentru moment locul al 11-lea. Iar şansele de a urca în clasament au devit reale.

 

Pentru HC Dunărea au înscris  Alina Vătu 6 goluri, Nicoleta Safta 5, Diana Axinte 4, Nicoleta Tudor 3, Cristina Gheorghe 2, Diana Munteanu 2, Natasha Krnic 2, Iryna Shutska 1, Ana Berescu 1, Elena Dache 1. În repriza a doua au mai evoluat Cătălina Preda, Ştefania Epureanu şi Elena Manea.

Pentru HC Zalău au marcat Valentina Panici 8 goluri, Alexandra Severin 5, Roxana Szollosi 3, Diana Nichitean 2, Andrada Mihalcea 2, Cristina Nica 1. 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii