Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a sperat 40 de minute într-un rezultat bun la Cisnădie

• speranţele s-au năruit definitiv însă în minutul 55, când formaţia brăileană a ratat două aruncări de la 7 metri • Măgura Cisnădie a câştigat cu 28-22

 

Susţinută de un mic grup de suporteri inimoşi, HC Dunărea a controlat până în minutul 40 jocul în deplasarea de la Măgura Cisnădie. A urmat o perioadă bună a gazdelor care s-au desprins la patru goluri, 24-20, în minutul 55. Nici atunci nu era totul pierdut, dar Vătu şi Preda au ratat de la 7 metri şi visul formaţiei brăilene de a scoate un rezultat pozitiv s-a spulberat.

Antrenorul Aurelian Roşca a făcut minuni de când a venit la Brăila, dar şi puterile sale sunt condiţionate de valoarea actuală a lotului. Iar acest lucru s-a văzut din nou în partida de la Cisnădie.

HC Dunărea a început foarte bine partida şi a condus cu 2-0 după golurile marcate de Dache şi Vătu. Apetrei a redus din diferenţă dar imediat Vătu a înscris pentru 3-1 în minutul 5 şi tot golgetera echipei a făcut ca scorul să fie 4-1 în favoarea formaţiei de la Dunăre în minutul 9. Decalajul de două goluri s-a menţinut în favoarea formaţiei brăilene până la pauză. După primele 30 de minute, HC Dunărea conducea cu 10-8, iar speranţele jucătoarelor formaţiei vizitatoare într-un rezultat pozitiv erau reale.

Dar lipsa unor jucătoare care să arunce eficient la poartă de la 9 metri, precum şi lipsa de concentrare a handbalistelor la finalizare, au făcut ca din minutul 40 Măgura Cisnădie să întoarcă rezultatul în favoarea sa. Gazdele au reuşit să egaleze la 11-11 în minutul 36, apoi timp de cinci minute ambele combatante au mers cap la cap, ultima egalitate fiind consemnată pe tabelă în minutul 41, 14-14. În minutul 55, formaţia gazdă conducea cu 24-20. La acest scor, în câteva secunde, formaţia HC Dunărea a ratat două aruncări de la 7 metri prin Vătu şi Preda. A fost practic momentul psihologic al partidei, dacă ar fi marcat de la 7 metri, HC Dunărea ar fi relansat jocul şi se putea lupta măcar pentru un egal, dar în situaţia dată Măgura Cisnădie a fost mai lucidă în joc şi s-a impus la şase goluri, 28-22.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 5 goluri, Diana Axinte 5, Nicoleta Tudor 3, Elena Dache 3, Ana Maria Berescu 2, Nicoleta Safta 2, Cătălina Preda 1, Cristina Gheorghe 1, iar pentru Măgura Cisnădie au înscris Araujo 8 goluri, Moldovan 7, Ţiplea 6, Apetrei 4, Da Silva 3.
Categorie articol: 

Comentarii