Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea s-a calificat în optimile Cupei Cupelor

Asta nu înseamnă însă că echipa brăileană are mai puţine merite pentru această calificare, pentru că scorurile din cele două zile reflectă întocmai diferenţa de valoare dintre cele două combatante care s-au întâlnit în sala Polivalentă.

Însă, pentru că nu cunoştea potenţialul echipei vizitatoare, Alexandrina Soare a trimis în teren sâmbătă formula standard, iar după primele 30 de minute HC Dunărea era deja calificată în turul următor al Cupei Cupelor deoarece tabela arăta un scor concludent în favoarea gazdelor, 22-8.
În repriza a doua, antrenoarea brăileană a dat credit jucătoarelor tinere, care au evoluat mai puţin în campionat şi cu toate acestea gazdele au defilat spre un succes concludent, 37-16.
Principalele marcatoare ale echipei brăilene au fost Moldovan şi Mitrea, cu 8 şi respectiv 7 goluri, însă au ţinut aproape şi mai tinerele lor coechipiere, Raluca Irimia şi Andreea Adespii, cu 5 şi respectiv 3 reuşite.
La finalul partidei de sâmbătă, Alexandrina Soare a declarat că este mulţumită de rezultat şi de jocul elevelor sale şi că se gândeşte deja la partida din campionat: "A fost un joc foarte bun realizat de handbalistele brăilene şi calificarea în etapa următoare este deja asigurată. Cu toate că mai avem de disputat un meci cu macedonencele, eu deja mă gândesc la partida de miercuri din campionat, cu Rapid Bucureşti".
Duminică, HC Dunărea a jucat cu garnitura a doua, în care la început, dintre titulare s-a regăsit doar Rădulescu, iar când pivotul s-a accidentat în minutul 13, în teren a intrat golgetera Ada Moldovan. Spre finalul reprizei întâi a mai evoluat şi Crăciun.
Echipa vizitatoare, cu o medie de vârstă scăzută, ceva în jurul a 20 de ani, dar cu unele jucătoare supraponderale, nu a putut face faţă gazdelor, astfel că brăilencele au câştigat din nou la scor, 38-15, principale marcatoare a echipei HC Dunărea din partida de duminică fiind Adespii cu 7 goluri, ea fiind secondată de Cosmina Dancu 6 goluri, Raluca Irimia şi Irina Radovici, ambele cu câte 5 reuşite.
Optimile de finală ale Cupei Cupelor se vor derula în luna februarie a anului viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii