Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a pierdut cu 22-19 la Zalău şi ocupă locul al 11-lea

• formaţia brăileană a evoluat bine în primele 25 de minute ale meciului • cu 3 minute înainte de final, HC Zalău avea doar un gol avantaj • echipa lui Gheorghe Tadici a gestionat foarte bine finalurile de reprize şi a câştigat partida

 

Fomaţia brăileană a fost învinsă cu 22-19, în etapa a 3-a a Ligii Florilor la handbal feminin. A rămas în continuare cu 1 punct în clasament şi ocupă locul al 11-lea.

Jucătoarele de la HC Dunărea au reuşit să joace de la egal la egal, în primele 25 de minute, au avut o tresărire de orgoliu şi în partea a doua, iar în minutul 57 erau conduse cu doar un gol. Însă trupa lui Gheorghe Tadici a gestionat mai bine finalurile de reprize şi a câştigat toate punctele puse în joc.

Iryna Shutska a marcat primul gol al partidei de la Zalău, iar în continuare jocul a fost echilibrat. HC Zalău a condus pentru prima dată în minutul 13, a fost 3-2 pentru gazde, HC Dunărea a egalat la 4-4 şi a condus la rândul ei, cu un gol, 7-6 în minutul 16. În ultimele cinci minute echipa gazdă a avut o perioadă foarte bună de joc şi a marcat de patru ori la rând, în timp ce formaţia vizitatoare nu a mai reuşit să înscrie niciun gol, astfel că la finalul  primelor 30 HC Zalău o conducea pe HC Dunărea la o diferenţă de trei goluri, 10-7.

Nicoleta Tudor a marcat primul gol al părţii secunde, însă mai activă în atac şi cu o apărare mult mai sigură, echipa gazdă s-a desprins la cinci lungimi, 13-8, iar în minutul 38 HC Zalău a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor, 14-8.

Brăilencele au revenit în joc şi, în minutul 50, s-au apropiat din nou la trei goluri de adversara lor, 18-15, ba mai mult, cu trei minute înainte de final, Alina Vătu a transformat o aruncare de la 7 metri şi HC Dunărea s-a aporpiat la doar un gol, 17-18, de gruparea antrenată de Tadici.

Echipa gazdă a gestionat însă foarte bine finalul de partidă, Panici şi Constantinescu au marcat, şi HC Zalău s-a impus cu 22-19.

Joi, în etapa a 4-a a Ligii Florilor, HC Dunărea va evolua, de la 17.30, în Sala Polivalentă în compania campioanei naţionale en titre, CSM Bucureşti.

 

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 9 goluri, Nicoleta Tudor 4, Natasha Krnic 2, Diana Axinte 1, Ana Maria Berbece 1, Elena Dache 1, Iryna Shutska 1, iar pentru HC Zalău au înscris Daniela Szollosi  7 gluri, Maria Constantinescu 5, Valentina Panici 3, Andrada Mihalcea 3, Dana Abed-Kader 2, Raluca Crap 2.

 

“Satelitul” a remizat, 24-24, la Ştiinţa Bacău

HC Dunărea II Brăila a obţinut un punct duminica trecută la Ştiinţa Bacău, după un meci în care formaţia gazdă a condus cu 16-10 la pauză şi totul părea pierdut pentru gruparea handbalistică brăileană.

Până în minutul 9 Ştiinţa a marcat de şase ori, iar formaţia brăileană o singură dată, prin Epureanu. Gruparea de la Dunăre s-a apropiat la trei lungimi, 6-9 de adversara sa, dar echipa din Bacău a controlat în continuare jocul şi la pauză avea şase goluri avans.

Repriza a doua a avut-o pe HC Dunărea II în prim plan. Echipa antrenată de Cristian Preda şi Eugen Jelesneac a evoluat foarte bine şi a reuşit să egaleze la 23-23. Ba mai mult, Nicoleta Popa a marcat şi formaţia vizitatoare era la un pas de al doilea succes. Ştiinţa Bacău a egalat la ultima fază şi partida s-a încheiat nedecis, 24-24.

În runda următoare HC Dunărea II Brăila va evolua în Sala Polivalentă în compania echipei HCF Piatra Neamţ.

Pentru HC Dunărea II au marcat Iasmina Ichim 7 goluri, Nicoleta Popa 5, Mirabela Coteţ 3, Gabriela Vrabie 3, Diana Gaşpar 2, Ştefania Epureanu 2, Natalia Teodor 1, Alexandra Oprea 1.
Categorie articol: 

Comentarii