Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a pierdut și manșa retur cu Minaur

* formația brăileană a condus cu 14-13 la pauză dar a cedat cu 25-27, în final, în fața băimărencelor * faptul că a ajuns în sferturile de finală ale EHF European League reprezintă o mare realizare pentru handbalul brăilean

 

Formația brăileană a pierdut și manșa retur, scor 25-27, disputată sâmbăta trecută, cu Minaur Baia Mare, în Sala Lascăr Pană, partidă contând pentru sferturile de finală ale EHF European League. Însă faptul că a ajuns în această fază a competiției reprezintă o mare realizare atât pentru clubul de handbal brăilean cât și pentru handbalul românesc. Puține țări se mai pot mândri cu astfel de realizări în plan european, să ai două formații în sferturile de finală ale unei întreceri europene, în această situație delicată în care se află omenirea, una dictată de pandemia de coronavirus.

Calificată în semifinale încă după meciul tur, când s-a impus la Brăila cu 31-24, Minaur Baia Mare a evoluat la turație mică și s-a mulțumit doar să păstreze un rezultat pe tabelă care să-i confere posibilitatea de a merge în penultimul act al competiției. HC Dunărea, fără trei piese de bază, Dache, Tiron și Sazdovska, s-a zbătut să joace cât mai bine și să încerce să producă surpriza iar jucătoarele pregătite de Neven Hrupec au condus la două goluri diferență în prima repriză, 2-0, 3-1, 4-2, 11-9. HC Dunărea a avut și trei lungimi avans, 4-1 în minutul 6 și 14-11, în minutul 29, însă după primele 30 de minute diferența dintre cele două combatante era de doar un gol, 14-13, în favoarea grupării de la Dunăre. Formația brăileană a mai avut un avans de două lungimi, 18-16, în minutul 35, după golurile marcate de Udriștoiu și Czeczi. Minaur a preluat inițitiva și, la rândul ei, s-a desprins la trei goluri, 22-19, în minutul 44. A fost 23-20 în minutul 48 și 24-21 în minutul 50. HC Dunărea a reușit să egaleze, 25-25 în minutul 56 și să spere într-un rezultat de egalitate însă Minaur a mai înscris de două ori prin Popa și Polocoșer și s-a impus cu 27-25. 

Pentru HC Dunărea au marcat Kanaval 6 goluri, Udriștioiu 5, Zamfirescu 4, Dmitrovic 4, Czeczi 3, Tamires 2, Nicoleta Safta 1, iar pentru Minaur au înscris Kovacevic 7 goluri, Lavko 4, Laslo 4, Seraficeanu 3, Araujo 2, Blohm 2, Popa 1, Polocoșer 1, Tănăsie 1, Fujita 1, Burlacenko 1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii