Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea la al treilea succes consecutiv

• echipa brăileană s-a impus cu 33-25 în parida cu CSU Cluj-Napoca şi a urcat pe locul al 6-lea în Liga Florilor

 

Formţia brăileană a reuşit a treia victorie consecutivă în Liga Florilor, după ce a trecut cu 33-25 de CSU Cluj-Napoca şi, cu 9 puncte, a urcat pe locul al 6-lea, fiind la doar la un pas de obiectiv, clasarea pe locurile 1-5. Însă diferenţa de scor putea fi şi mai mare dacă ţinem cont de faptul că, în minutul 52, HC Dunărea avea 12 lungimi avans, 30-18. Peste 1.200 de brăileni au încurajat echipa pregătită de Aurelian Roşca, iar printre invitaţii spciali din Polivalentă s-a aflat preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac.

La începutul meciului a avut loc un moment festiv. Rodica Gârbă, fostul kinetoterapeut al echipei, şi Carmina Manea, care după 21 de ani în handbal, din care 10 ani în Liga Naţională, a decis să se retragă din activitatea sportivă din motive de sănătate, au primit din partea clubului câte un buchet de flori şi câte o plachetă, festivitatea fiind oficiată de vicepreşedintele Marian Neta, respectiv preşedintele clubului, George Caranica.

Partida practic nu a avut istoric. Dmitrovic şi Tamires au înscris pe rând şi HC Dunărea s-a distanţat la două goluri, 4-2, în minutul 8. Echipa brăileană, în formula Razum - Udriştoiu, Dmitrovic, Dache, Tamires, Tiron, Czeczi a evoluat din ce în ce mai bine şi în minutul 18 conducea cu 12-6, aceeaşi diferenţă de goluri regăsindu-se pe tabela de marcaj şi în minutul 27, 16-10, după o “dublă” semantă de Alina Czeczi, dar şi un minut mai târziu, 17-11. A urmat o uşoară relaxare a echipai gazdă de care au profitat clujencele care s-au apopiat la trei lungimi, însă Udriştoiu a înscris la ultima fază şi la pauză a fost 18-14 pentru HC Dunărea.

Dominarea echipei pregătite de Aurelian Roşca a fost şi mai clară în repriza a doua. În minutul 44 Tamires a înscris, iar HC Dunărea conducea la zece goluri diferenţă, 27-17. Cu toate că Aurelian Roşca a trimis în teren şi jucătoarele foarte tinere, Epureanu, Ichim, Axinte, decalajul dintre cele două combatante s-a ridicat la 12 lungimi. A fost 30-18, în minutul 52, 31-19, 32-20 şi 33-21 cu trei minute înainte de finalul partidei. Spre nemulţumirea antrenorului brăilean, HC Dunărea a redus din “turaţie”, permiţindu-le clujencelor să înscrie de patru ori la rând, astfel că la final echipa gazdă s-a impus cu 33-25.

După această etapă, Liga Florilor se întrerupe pentru a da posibilitate echipei naţionale să se pregătească pentru primul meci din grupă, cel cu Ucraina, din preliminariile Campionatului European din 2020. Printre tricolore se numără şi două handbaliste de la HC Dunărea, Aneta Udriştoiu şi Bianca Tiron. De asemenea, Iasmina Ichim a fost convocată la lotul de tineret, iar Tamires Morena la naţionala Braziliei.

Restul handbalistelor echipei brăilene vor avea câteva zile de vacanţă, apoi vor reveni la antrenamente.

 

Pentru HC Dunărea au marcat: Bianca Tiron 6, Alina Czeczi 5, Marina Dmitrovic 5, Aneta Udriştoiu 4, Tamires Morena 2,  Elena Dache 2, Diana Axinte 2, Bojana Milic 2, Cătălina Preda 2, Ştefania Epureanu 2, Nicoleta Safta 1, iar pentru CSU Cluj-napoca au însris Chintoan 5, Gandulfo 4, Necula 4, Lazăr 4, Moraru 2, Pica 2, A. Preda 2, Dindiligan 1, Boian 1.
Categorie articol: 

Comentarii