Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a intrat în febra meciurilor oficiale

* peste șase zile, echipa brăileană va debuta în faza grupelor EHF European League * duminică, 10 ianuarie, HC Dunărea va juca în Polivalentă cu Fleury Loiret Handball din Franța * urmează un meci în Liga Florilor cu Gloria Bistrița, apoi partidele cu  Kuban Krasnodar în deplasare și cu Siofok KC din Ungaria, la Brăila * “Ne propunem să aducem clipe de bucurie și satisfacție și în acest an brăilenilor iubitori de handbal”, declară Marian Neta

 

Prima echipă brăileană care va intra în competițiile oficiale în acest an este HC Dunărea. Handbalistele pregătite de croatul Neven Hrupec au avut vacanță doar de Crăciun, însă de pe 28 decembrie s-au antrenat în fiecare zi, inclusiv pe 1 și 2 ianuarie 2021, iar ședințele de pregătire continuă la un nivel ridicat pentru că, la finalul acestei săptămâni, formația de la Dunăre va începe meciurile oficiale din cadrul grupelor EHF European League.

Singura echipă brăileană care activează pe prima scenă a țării, HC Dunărea, a realizat o calificare istorică în finalul lui 2020 iar în această iarnă s-a pregătit în mod profesionist ca să demonstreze, și în grupe, că nu a ajuns întâmplător în acastă fază a competiției. În primul meci din grupa D, programat a se desfășura duminică, 10 ianuarie, 2021, HC Dunărea va juca în Polivalentă, de la ora 15.00, cu Fleury Loiret Handball, din Franța. După doar 3 zile, HC Dunărea se va deplasa la Brașov, acolo unde va disputa meciul din Liga Florilor, din etapa a VII-a, în compania echipei Gloria Bistrița Năsăud. Tot în această lună, mai precis pe 17 ianuarie, echipa brăileană va evolua în deplasare, la Kuban Krasnodar, iar pe 23 ianuarie, o va întâlni la Brăila, pe Siofok KC din Ungaria.

Vicepreședintele clubului brăilean de handbal, profesorul Marian Neta, dă asigurări că, susținută de Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila și sponsori, și în faza grupelor, HC Dunărea va încerca să ofere momente de bucurie brăilenilor.

“Anul 2020 a fost unul cu multe rezultate pozitive pentru HC Dunărea, care a culminat cu o calificare istorică în grupele EHF European League. Performanță posibilă pentru că am avut sprijinul financiar din partea oficialităților locale și al sponsorilor. Iar condițiile de pregătire au fost optime. Nu considerăm că ne-am atins deja obiectivul, ci sperăm la mai mult în competiția europeană și bineînțeles că și în Liga Florilor. Acționând în continuare ca o echipă din care fac parte handbalistele, staff-ul tehnic și administrativ, Primăria și Consiliul Județean, ne propunem să obținem rezultate bune și să aducem clipe de bucurie și satisfacție și în acest an brăilenilor iubitori de handbal”, ne-a declarat Marian Neta, vicepreședintele clubului HC Dunărea Brăila.

În paralel cu meciurile din EHF European League, HC Dunărea se va lupta pentru un loc de cupă europeană, în sezonul competițional 2020-2021 și în Liga Florilor. După primele  6 etape, formația brăileană pregătită de Neven Hrupec a acumulat 12 puncte și se află pe locul al 6-lea. În campionat HC Dunărea are 4 victorii, 28-15 cu Activ Ploiești, 22-17 cu CSM Galați, 22-21 cu Rapid București, 22-20 cu CSM Slatina și 2 înfrângeri, 26-27 cu HC Zalău și 19-26 cu Minaur Baia Mare.

 

2020 un an istoric pentru HC Dunărea

După o semifinală în Challenge Cup și două calificări în șaisprezecimile EHF, în 2020, un an cu multe restricții în sport și nu numai, din cauza pandemiei de coronavirus, printr-o abordare profesionistă a competițiilor la care a participat, HC Dunărea Brăila a redevenit o echipă de cupele europene, reușind, contrar calculelor hârtiei, o calificare istorică în grupele EHF European League. Și nu oricum, ci după ce a eliminat două formații din țări în care handbalul feminin este la un nivel impresionant, Norvegia și Danemarca. Echipa brăileană a eliminat-o pe Tertnes Bergen și apoi pe tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, Viborg HK și nu oricum, ci cu două victorii și s-a calificat în grupele EHF European League. Apărarea a fost punctul forte, iar Aneta Udriștoiu a dat “recital” în ambele jocuri cu echipa daneză. “Am eliminat din competiție principala favorită la câștigarea trofeului”, spunea cu mândrie George Caranica, președintele clubului de handbal brăilean, imediat după calificarea în grupele EHF European League. După această calificare, echipa lui Neven Hrupec a ajuns între cele mai bune 16 echipe ale competiției.

În grupa D a EHF European League, HC Dunărea Brăila le are ca adversare pe Fleury Loiret Handball, din Franța, Kuban Krasnodar din Rusia și Siofok KC, din Ungaria.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii