Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a câştigat la scor, 39-16, la CSM Roman

• echipa brăileană s-a calificat în sferturile Cupei României • Ştefania Epureanu a fost principala marcatoare a formaţiei brăilene • astăzi are loc tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României

 

Conform aşteptărilor HC Dunărea a câştigat la scor, 39-16, meciul din optimile Cupei României, disputat marţi, în deplasare la CSM Roman. Doar douăzeci de minute a ţinut în teren primul şapte croatul Neven Hrupec. După aceea le-a menajat pe handbalistele care evoluează meci de meci şi le-a dat şansa şi celorlalte jucătoare să demonstreze că merită să joace în Liga Florilor la o echipă care se luptă cu şanse reale la calificare într-o cupă europeană.

Trebuie însă menţionat faptul că deşi a avut doar 10 jucătoare trecute pe raportul de arbitraj, CSM Roman, ultima clasată din Seria A a Diviziei A, s-a autodepăşit. Iar cele mai bune jucătoare ale echipei gazdă au fost portarul Iustina Popa, care în prima repriză a avcut 7-8 parade salvatoare, Ioana Neamţu autoare a 8 goluri şi coordonatoarea de joc Emilia Adin.

Dache de două ori şi Udriştoiu au înscris şi HC Dunărea conducea cu 3-0 în minutul 3. A urmat o perioadă de cinci minute în care ambele formaţii şi-au irosit atacurile de care au beneficiat. Neamţu a înscris abia în minutul 8 primul gol al formaţiei gazdă, Adin a marcat la faza imediat următoare, iar CSM Roman s-a apropiat la un singur gol în minutul 9. A fost 12-6 pentru echipa brăileană în minutul 21. Neven Hrupec a trimis-o în teren pe Epureanu, iar aceasta a marcat de patru ori la rând, iar cu două minute înainte de pauză HC Dunărea avea 10 goluri avans, 17-7. Preda şi Epureanu au reuşit să înscrie de încă două ori astfel că după primele 30 de minute echipa brăileană conducea cu 19-7.

În repriza a doua, HC Dunărea a evoluat în teren cu Şerban, Preda, Epureanu, Constantinescu, Bucur, Krnic, Safta, aceasta fiind înlocuită din când în când cu Coteţ, iar apetitul de gol al echipei din Liga Florilor a crescut. HC dunărea s-a distanţat de adversara sa şi s-a impus în final la o diferenţă de 23 de goluri.   

În urma acestui succes, HC Dunărea s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, urmând ca astăzi să-şi afle adversara din această fază a competiţiei.

Pentru HC Dunărea au înscris Ştefania Epureanu 9 goluri, Cătălina Preda 6, Bianca Tiron 4, Tamires Morena 4, Nicoleta Safta 4, Elena Dache 3, Claudia Constantinescu 3, Alina Czeczi 2, Mirabela Coteţ 2, Aneta Udriştioiu 1, Gabriela Bucur 1. Marina Razum a apărat în prima repriză, Elena Şerban în cea de a doua, dar pe raportul de arbitraj s-a regăsit şi Gabriela Dobre. La echipa brăileană au mai evoluat Dmitrovic şi Krnic.

Pentru CSM Roman au marcat Neamţu 8 goluri, Adin 5, Creţulescu 2, Apopuţoaie 1.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii