Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea câştigă meritat, 26-25, la Măgura Cisnădie

• a fost cel mai interesant şi atractiv meci al etapei a 4-a a Ligii Florilor • cu 11 reuşite, Marina Dmitrovic a fost MVP-ul meciului • după această victorie, HC Dunărea a urcat pe locul al 7-lea

 

Cel mai interesant şi atractiv meci al etapei a 4-a a Ligii Florilor, Măgura Cisnădie - HC Dunărea Brăila, a fost câştigat de echipa brăileană, care a avut o prestaţie foarte bună. Sârboaica Marina Dmitrovic a fost MVP-ul meciului. Cu 11 reuşite în acest joc, Dmitrovic a adus-o pentru prima dată în avantaj pe HC Dunărea în minutul 47 şi tot ea a marcat golul victoriei. Un succes care urcă echipa pregătită de Aurelian Roşca pe locul al 7-lea în clasamentul Ligii Florilor.

Au fost însă momente tensionate la începutul acestui joc. Clubul HC Dunărea a dorit să transmită în direct, pe pagina sa de facebook, partida de la Cisnădie însă gazdele s-au opus cu vehemenţă. A fost nevoie de intervenţia Federaţiei Române de Handbal pentru ca suporterii brăileni să poată urmări acest joc în direct. Iar audienţa a fost mare. În jur de 700 de persoane au urmărit partida integral, iar alţi peste 6.000 de iubitori ai handbalului din Brăila şi din ţară au accesat ulterior pagina de facebook a HC Dunărea.

Partida a fost echilibrată, cu o primă repriză în care a condus pe tabelă echipa gazdă, însă HC Dunărea a revenit şi a egalat. Dache a deschis scorul apoi Moldovan şi Panici au adus-o pe Măgura Cisnădie în avantaj. Măgura Cisnădie a condus în continuare dar formaţia brăileană a egalat, ultima dată la 12-12. Echipa gazdă s-a distanţat pentru prima dată la trei lungimi, 17-14, în minutul 28, însă Dmitrovic a reuşit o “dublă” şi la pauză Măgura a avut un singur punct avans.

În repriza a doua, Razum a apărat trei aruncări de la 7 metri, iar în minutul 47 Dmitrovic a adus-o pe HC Dunărea în avantaj, 23-22. Din acest moment a fost rândul gazdelor să alerge după egalare. Finalul a fost unul de infarct pentru spectatorii aflaţi în Sala Polivalentă din Cisnădie. A fost 23-23 în minutul 51, 24-24 în minutul 54 şi 25-25 în minutul 57. Pe final, formaţia brăileană a avut doar trei jucătoare de câmp în teren dar gazdele au ratat impardonabil. Dmitrovic a marcat golul victoriei, iar în ultimele 50 de secunde HC Dunărea s-a apărat foarte bine şi a obţinut toate punctele puse în joc.

 

Pentru HC Dunărea au marcat: Dmitrovic 11 goluri, Czeczi 7, Dache 4, Tamires 1, Milic 1, Tiron 1, Safta 1, iar pentru Măgura Cisnădie au înscris: Moldovan 10 goluri, Smbatian 4, Panici 3, Predoi 3, Tănăsie 2, Crăciun 2, Ujkic 1.
Categorie articol: 

Comentarii