Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea câştigă la Slatina şi rămâne aproape de cupele europene

• a fost un meci dramatic în repriza a doua • condusă cu 16-13 la pauză, echipa brăileană a întors rezultatul în favoarea sa şi s-a impus cu 28-25 

 

Victorie importantă pentru HC Dunărea în etapa a 16-a în Liga Florilor. În deplasarea de la Slatina, deşi a fost condusă la pauză cu 16-13, HC Dunărea a jucat foarte bine în repriza a doua, a egalat şi în final s-a impus cu 28-25.

Oltencele au condus cu 2-0 însă după două ratări Dmitrovic a reuşit să înscrie, iar decalajul era de doar un gol între cele două formaţii. CSM Slatina a avut o evoluţie foarte bună şi în două rânduri a condus la o diferenţă de 6 goluri, 9-3 şi 10-4 în minutul 12. Însă treptat, coordonată de pe margine de antrenorul Neven Hrupec, HC Dunărea a început cursa de urmărire pentru a restabili egalitatea. Formaţia brăileană a reuşit să înscrie de patru ori la rând prin Tiron, Dmitrovic, Udriştoiu, Krnic şi de la 13-8, în minutul 23, CSM Slatina mai avea doar un singur gol avans pe tabelă, 13-12. A fost momentul în care echipa brăileană a demonstrat că are potenţial să întoarcă rezultatul în favoarea sa. A fost 14-13 pentru oltence în minutul 26, dar CSM Slatina a reuşit să plece la cabine cu un avans de trei lungimi, 16-13.

Repriza a doua a fost una cu adevărat dramatică. Ostase a marcat primul gol însă handbalistele echipei brăilene au început să joace din ce în ce mai bine astfel că după o “dublă” semnată de Bianca Tiron s-a restabilit egalitatea, 18-18. Era minutul 40, iar din acest moment au urmat alte trei egalităţi, la 19-19, 20-20, 21-21. În minutul 50, HC Dunărea a condus pentru prima dată pe tabela de marcaj, era 22-21 pentru formaţia pregătită de Neven Hrupec. Convinse că pot câştiga acest joc handbalistele brăilene au apăsat pe aceleraţie şi după golurile marcate de Safta şi Czeczi s-au desprins la 24-21. CSM-ul a egalat la 24-24 dar a urmat o “dublă” semnată de Czeczi şi HC Dunărea s-a desprins din nou la două lungimi, 26-24. Până la final gazdele au mai înscris o dată, formaţia vizitatoare de două ori prin Tiron şi Udriştoiu şi HC Dunărea a câştigat cu 28-25.

“A fost un meci foarte disputat şi echilibrat în cea mai mare parte a sa. Echipa gazdă a condus în cea mai mare parte a timpului însă pe final valoarea şi-a spus cuvântul, iar HC Dunărea a câştigat 3 puncte mari în clasament”, ne-a declarat la finalul partidei profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea.

Pentru HC Dunărea au înscris Bianca Tiron 7 goluri, Aneta Udriştioiu 5, Claudia Constantinescu 4, Alina Czeczi 4, Tamires Morena 2, Nicoleta Safta 2, Marina Dmitrovic 2, Elena Dache 1, Nataşa Krnic 1, iar pentru CSM Slatina au marcat Popescu 8 goluri, Ostase 6, Chitacu 3, Cârligeanu 3, Andrei 2, Stoicănescu 2, Vădineanu 1.
Categorie articol: 

Comentarii