Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a avut ghinion la tragerea la sorţi

• formaţia brăileană o va întâlni pe Viborg HK, echipă cu vitrina plină de trofee europene • cu Liga Campionilor în palmares, formaţia daneză are cele mai mari şanse la câştigarea EHF European League • “Ne dorim o calificare istorică pentru Brăila”, spune Neven Hrupec

 

HC Dunărea a avut ghinion la tragerea la sorţi a meciurilor din turul al treilea al  EHF European League, ultimul înaintea grupelor acestei competiţii. Adversara formaţiei brăilene este cea mai valoroasă echipă din Danemarca, Viborg HK. O formaţie cu vitrina plină de trofee obţinute pe plan naţional şi european. 

Viborg HK are în palmares 14 titluri naţionale, 7 Cupe ale Danemarcei. Echipa daneză a cucerit de trei ori Cupa EHF, un record al competiţiei şi, de asemenea, are trei titluri în Liga Campionilor EHF, obţinute în 2006, 2009 şi 2010. Viborg a câştigat de două ori Trofeul Campionilor EHF la feminin, competiţie anulată ulterior. Cu o Cupă a Cupelor şi două Supercupe ale Europei, Viborg este cel mai mare nume din handbalul din Danemarca din toate timpurile şi principala candidată la câştigarea actualei ediţii a EHF European League.

Din anul 2014 nu a mai cucerit niciun trofeu iar în sezonul trecut a ocupat locul al treilea în campionatul feminin din Danemarca.

“Vom întâlni un adversar foarte puternic. Unul dintre cele mai de succes cluburi din Danemarca şi Europa, în ultimii 20 de ani, cu o istorie frumoasă, de 3 ori câştigătoare a Ligii Campionilor. În acest moment echipa se află pe primul loc în campionatul din Danemarca şi are un antrenor cu multă experienţă în competiţiile internaţionale, Jakob Vestergaard. Bineînţeles că asta nu înseamnă că nu avem şanse, ci ne dorim să fim mai buni în aceste două meciuri. De astăzi vom începe sa ne analizam adversarul, ne vom pregăti cât de bine putem şi ne dorim o calificare istorică pentru Brăila”, a declarat antrenorul Neven Hrupec.

Prima manşă va avea loc la Braila pe 14 sau 15 noiembrie iar returul se va juca în Danemarca, pe 21 sau 22 noiembrie.
Categorie articol: 

Comentarii