Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea, aproape egala campioanei en-titre, CSM Bucureşti

• transformarea echipei de la Dunăre este rezultatul muncii antrenorului Aurelian Roşca • HC Dunărea a condus cu 5-2 în prima repriză • în minutul 53, tabela indica din nou egalitatea, 22-22 • experienţa şi valoarea şi-au spus cuvântul pe final şi CSM-ul s-a impus cu 25-23 • urmează derby-ul Dunării de Jos, cu CSM Galaţi, partidă care va avea loc duinică, 3 martie, în Sala Polivalentă

 

Meciul de miercuri, de la Bucureşti, a demonstrat că HC Dunărea, chiar şi cu actualul lot, poate să practice un handbal de nivel înalt. Iar principalul artizan al acestei transformări a jucătoarelor din lotul echipei brăilene de handbal este fără îndoială antrenorul Aurelian Roşca. Un tehnician care a reuşit să “resusciteze” handbaliste care păreau deja plafonate. De aceea şi situaţia în clasament a echipei HC Dunărea era una precară atunci când a venit Roşca. Însă şi noul tehnician al formaţiei de la Dunăre a avut nevoie de timp ca să le facă pe handbalistele aflate în lot să înţeleagă ceea ce doreşte de la ele, atunci când acestea sunt în teren.

Testul cel mai tare pentru HC Dunărea din acest retur de campionat a fost cel de miercuri din Sala Rapid, acolo unde formaţia brăileană a jucat în compania campioanei en-titre, CSM Bucureşti.

Meciul a fost televizat, iar impresia generală a fost aceea că handbalul feminin de la Brăila a revenit pe o linie ascendentă, iar victoriile oţinute de HC Dunărea cu echipe importante din actualul campionat nu au fost întâmplătoare.

HC Dunărea a jucat de la egal la egal cu CSM Bucureşti, iar startul partidei a fost unul foarte bun pentru gruparea antrenată de Roşca.

Brăilencele au primit două goluri în startul partidei dar au reuşit apoi să înscrie de conci ori şi să se desprindă la 5-2 în minutul 6, fapt care l-a determinat pe antrenorul campioanei să ceară un timp de odihnă pentru a le mobiliza pe “tigroaice”. Jucătoarele CSM-ului au reluat partida şi au reuşit să restabilească egalitatea, 6-6, scor la care, în minutul 12, Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, însă  asta nu înseamnă însă că extrema echipei brăilene nu a fost, de departe, cea mai bună handbalistă a formaţiei pregătite de Aurelian Roşca. Vătu a demonstrat şi în acest meci că este una dintre cele mai valorase extreme din actualul campionat al Ligii Florilor...

CSM Bucureşti a preluat conducerea în minutul 13, când a fost 7-6, după reuşita Iuliei Curea, apoi campioana s-a distanţat la trei lungimi, 9-6. Partida a fost în continuare echilibrată, fapt demonstrat şi pe tabelă, care în minutul 29 arăta doar un singur gol avantaj, 13-12, în favoarea echipei bucureştene. La pauză, campioana en-titre avea trei goluri avans, 15-12.

Echipa bucureşteană s-a distanţat la patru lungimi dar HC Dunărea a reuşit să egaleze, 21-21, în minutul 52, după o reuşită a Elenei Dache şi tot aceeaşi jucătoare a egalat la 22-22, un minut mai târziu. 

Cu un lot net superior valoric, CSM Bucureşti a reuşit din nou o desprindere la trei goluri, 25-22, Alina Vătu, cea mai bună marcatoare a acestei partide, a înscris şi a stabilit scorul final al partidei, 25-23, pentru formaţia gazdă.

În acest meci, Gabriela Dobre a a vut 6 parade, iar Marina Razum 4.

Pentru HC Dunărea urmează derby-ul Dunării de Jos, cu CSM Galaţi, partidă care va a vea loc duminică, 3 martie în sala Polivalentă din Brăila.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 11 goluri, Elena Dache 3, Nicoleta Safta 3, Diana Munteanu 2, Nicoleta Tudor 2, Diana Axinte 1, Cătălina Preda 1. Au mai evoluat dar nu au înscris Ana Maria Berescu, Iryna Shutska, Natasha Krnic, Cristina Gheorghe şi Elena Manea.

Pentru CSM Bucureşti au înscris Constantinescu 9 goluri, Radicevic 5, Lazovic 4, Omoregie 2, Curea 2, Manea 1,Udriştioiu 1, Bazaliu 1.
Categorie articol: 

Comentarii