Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea, învinsă cu 32-25 de Gloria Bistrița în Liga Florilor

* oboseala acumulată în partida cu Fleury Loiret Handball, euforia succesului și gândul la deplasarea lungă de la Krasnodar au influențat evoluța handbalistelor echipei brăilene în acest meci 

 

Oboseala acumulată în partida cu Fleury Loiret Handball din EHF European League, urmată de euforia succesului și faptul că urmează cea mai lungă deplasare din competiția europeană, cea până la Krasnodar, au fost probabil factorii care au influențat prestația jucătoarelor de la HC Dunărea în partida de campionat cu Gloria Bistrița. O prestație slabă, încheiată cu o înfrângere la 7 goluri, care nu va fi uitată așa ușor. Cu siguranță, conducerea clubului nu va trece cu vederea o astfel de prestație și probabil că, până la plecarea spre Krasnodar, va avea loc o ședință de analiză a evoluției tuturor jucătoarelor care au făcut deplasarea la Brașov.

Marina Costa a marcat primul gol dar egalitatea a survenit la următorul atac al echipei brăilene, concretizat de Tamires. Pristavița a irosit o aruncare de la 7 metri iar HC Dunărea a înscris prin Udriștoiu și a condus pentru prima dată în meci. A fost 3-1 pentru formația de la Dunăre în minutul 4 și 4-2 în minutul 5 dar Gloria Bistrița a reușit să egaleze la 4-4 în minutul 9. Formația pregătită de Horațiu Pașca a continuat să evolueze foarte bine și s-a distanțat la trei lungimi, 7-4, în minutul 12, după reușita Dziyanei Ilyina. După aproape șapte minute, HC Dunărea a reușit să înscrie din nou prin Dmitrovic însă prestația formației antrenate de Neven Hrupec nu a avut consistență în niciuna dintre cele două momente ale jocului. Apărarea a fost ușor de depășit iar în atac acțiunile handbalistelor echipei brăilene au fost previzibile. În aceste condiții, Gloria Bistrița s-a desprins la patru goluri, 14-10 în minutul 25. HC Dunărea s-a apropiat la două goluri, 13-15 în minutul 29 și putea să mai înscrie o dată și să se apropie la doar un gol, dar Zamfirescu a ratat de pe semicerc. Și cum ocaziile se răzbună, la ultima fază a primei reprize, Ilyina a înscris și a stabilit scorul primelor 30 de minute, 16-13 pentru echipa antrenată de Pașca.

De obicei, în campionat, HC Dunărea a avut o prestație mai bună în repriza a doua. Însă meciul cu Gloria Bistrița a fost excepția de la regulă. Victoria cu echipa din Franța din EHF European League parcă le-a turnat plumb în glezne handbalistelor formației pregătite de Neven Hrupec. Apărarea a fost ușor de depășit iar în faza de atac a contat doar veterana Marina Dmitrovic și Alina Czeczi, aceasta din urmă fiind folosită destul de puțin și în acest meci.

Gloria Bistrița a făcut legea în teren și în partea a doua a întâlnirii și

s-a impus cu 32-25.

Pentru HC Dunărea au marcat: Dmitrovic 8, Udriștoiu 4, Czeczi 4, Tamires 3, Kanaval 2, Sazdovska 2, Pisică 1, Zamfirescu 1, iar pentru Gloria Bistrița au înscris: Ilyina 7, Rodriguez 5, Dincă 4, Rațiu 4, Moroianu 4, Costa 3, Szabo 2, Pristavița 1, Elisei 1, Vasilievskaya 1.

 

Rezultatele înregistrate în partidele disputate până la închiderea ediției:

Activ Prahova Ploiești - Dacia Mioveni 17-21

Rapid București - CSU Cluj-Napoca 30-23

CSM Slatina - Măgura Cisnădie 12-25

HC Zalău - SCM Craiova 24-18

Gloria Bistrița-Năsăud - HC Dunărea Brăila 32-25
Categorie articol: 

Comentarii