Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a întors rezultatul în repriza a doua la Rapid

• echipa brăileană s-a impus cu 24-22 şi este în grafic pentru participarea în cupele europene • jucătoarele sunt libere până joi, iar de vineri reaiau antrenamentele

 

HC Dunărea a obţinut a cincea victorie din acest sezon competiţional, 24-22, la Rapid Bucureşti, după un meci controlat de echipa gazdă în prima repriză şi de gruparea brăileană în cea de a doua. Pe final, partida a vut şi o doză de dramatism. După golurile marcate de Livrinikj şi Trifan, Rapidul s-a apropiat la un singur gol de echipa lui Aurelian Roşca, însă Dache şi Tamires au înscris la rândul lor şi au adus liniştea în tabăra formaţiei de la Dunăre.

“Ne bucurăm mult pentru această victorie cu Rapidul, o echipă schimbată în bine de când a venit Amariei şi care se luptă cu şanse reale pentru salvarea de la retrogradare. Cu acest succes, suntem în grafic pentru calificarea în cupele europene şi sunt convins că şi peste două săptămâni vom câştiga partida din Polivalentă cu Gloria Bistriţa”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

După acest meci, jucătoarele brăilene au o mică vacanţă până joi, iar de vineri reiau antrenamentele.

Revenind la partida din sala Rapid, ea nu a fost de loc uşoară pentru handbalistele pregătite de Aurelian Roşca.

Cât a putut, Rapidul a dat o replică foarte bună formaţiei de la Dunăre. Dmitrovic a deschis scorul în minutul 3, când a transformat o aruncare de la 7 metri, dar Chirigiu a egalat un minut mai târziu, iar la cârma jocului s-a instalat echipa gazdă. Bucureştencele s-au desprins la patru lungimi, 11-7, în minutul 19, iar acest decalaj s-a regăsit pe tabelă şi în minutul 24, 13-9. Dmitrovic şi Dache au marcat pe final de repriză, Dobre a avut o paradă salvatoare, iar după primele 30 de minute Rapid conducea cu 13-11.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru HC Dunărea. Echipa brăileană a avut o altă atitudine în repriza a doua, a jucat mult mai exact în ambele faze ale jocului, iar egalitatea, 13-13, s-a restabilit în minutul 33. Echipa bucureşteană a mai condus o singură dată cu 14-13, dar din acel moment la cârma jocului a trecut HC Dunărea. Razum a apărat o aruncare de la 7 metri executată de Dăscălete (min. 39), iar în minutul 46, după o “dublă” semnată de Dmitrovic şi un gol înscris de Czeczi, HC Dunărea avea trei lungimi avans, 18-15. A urmat o paradă a Gabrielei Dobre şi un gol înscris de Czeczi şi formaţia de la Dunăre conducea cu 19-15. Rapidul a mai sperat într-un rezultat de egalitate în minutul 56, când Trifan a redus la un gol diferenţa de puncte dintre cele două echipe. Însă HC Dunărea a gestionat foarte bine finalul de meci şi a obţinut o victorie meritată.

Pentru HC Dunărea au marcat: Marina Dmitrovic 8, Elena Dache 6, Alina Czeczi 5, Claudia Constantinescu 2, Nicoleta Safta 1, Tamires Morena 1, Aneta Udriştioiu 1, iar pentru Rapid au înscris: Boljevic 6 goluri, Livrinikj 4, Dăscălete 3, Dumitraşcu 2, Chirigiu 2, Bazon 2, Trifan 1, Ilie 1, G. Preda 1.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii