Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea încheie, vineri, perioada de reacomodare la efort

• sâmbătă, lotul va pleca la Cheile Grădiştei pentru un cantonament montan de zece zile • Tamires şi Bălăceanu, singurele absenţe • la Cheile Grădiştei, HC Dunărea va susţine meciuri amicale cu SCM Gloria Buzău şi HC Zalău • cantonamentul se încheie cu două partide de verificare la Măgura Cisnădie

 

Perioada de reacomodare la efort se apropie de final, doar astăzi şi mâine handbalistele de la HC Dunărea se mai antrenează la Brăila. De sâmbătă, lotul formaţiei brăilene va efectua un cantonament centralizat, de 10 zile, la Cheile Grădiştei.

Handbalistele însoţite de antrenorul principal Aurelian Roşca şi directorul tehnic Sporinel Meca vor pleca sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00, la Cheile Grădiştei, la 13.00 vor servi masa de prânz, iar după-amiază, de la ora 17.30, vor susţine primul antrenament.

Nu vor pleca sâmbătă brazilianca Tamires Morena Lima de Araújo, care este convocată la naţionala Braziliei, ea urmând să se alăture lotului pe 4 august şi Ioana Bălăceanu care se află cu naţionala de tineret a României la Campionatul European. Bălăceanu va ajunge în cantonamentul echipei brăilene pe data de 22 iulie.

În lot au fost incluse două jucătoare tinere, de perspectivă, ambele brăilene, Iasmina Ichim şi Mirabela Coteţ.

Lotul care va face cantonamentul montan este format din portarii Marina Razum, Elena Şerban, Gabriela Dobre şi jucătoarele de câmp Aneta Udriştoiu, Alina Vătu, Bianca Tiron, Cătălina Preda, Natasa Krnic, Nicoleta Safta, Diana Axinte, Bojana Milic, Elena Dache, Iasmina Ichim, Mirabela Coteţ, Carmina Manea, Ştefania Epureanu, Marina Dmitrovic.

Handbalistele au programate câte două antrenamente pe zi dar vor susţine şi partide de verificare cu SCM Gloria Buzău şi HC Zalău.

Pe 30 şi 31 iulie, HC Dunărea va mai disputa două meciuri amicale la Măgura Cisnădie apoi handbalistele vor primi o minivacanţă de patru zile după care lotul se va reuni la Polivalentă pentru ultima perioadă a pregătirilor, cea a meciulrilor de verificare.

“După două săptămâni de reacomodare la efort plecăm 10 zile într-un cantonament centralizat la Cheile Grădiştei, o staţiune cu o altitudine medie, propice pregătirii fizice. Condiţiile de pregătire oferite de club sunt foarte bune. Vom disputa şi câteva jocuri amicale, cu  SCM Gloria Buzău şi HC Zalău, apoi la finalul cantonamentului mergem la Măgura Cisnădie. Sunt convins că stagiul de pregătire îşi va atinge scopul”, ne-a declarat antrenorul Aurelian Roşca.

“Este perioada cea mai grea pentru jucătoare deoarece acum se lucrează cel mai intens, este perioada acumulărilor fizice, una de care va depinde evoluţia handbalistelor noastre în turul următoarei ediţii de campionat. Dar nici lucrul cu mingea nu va lipsi, astfel că echipa va avea posibilitatea să-şi testeze pregătirea în patru jocuri amicale. Suntem convinşi că acest cantonament centralizat ne va ajuta să obţinem rezultate pozitive în prima jumătate a campionatului”, a punctat profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea.
Categorie articol: 

Comentarii