Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea încheie joi primul ciclu de pregătire

* pentru sezonul următor gruparea de la Dunăre va miza pe un lot numeric redus, dar de calitate * "La Brăila vor veni doar jucătoare care au fost sau sunt în naţionalele ţărilor lor" spune Ioan Băban, antrenorul principal al HC Dunărea

Componentele echipei HC Dunărea au intrat în cea de-a doua săptămână de pregătire, cu două antrenamente pe zi, primul dimineaţă pe nisip la Galaţi, cel de-al doilea după-amiază la stadionul Municipal sau în sala de foţă de la Polivalentă.
Astăzi, însă, profesorii Ioan Băban şi Cristian Preda au programat doar o şedinţă de pregătire, cea de pe nisip pentru că după aceea hanbalistele vor efectua vizita medicală.
Joi se încheie primul ciclu de pregătire, cel pentru readaptarea organismului la efort, urmând ca, în perioada 20-28 iulie, lotul echipei brăilene să îşi mute cartierul general al pregătirilor la Cheile Grădiştei, Moeciu.
"Toate handbalistele lucrează cu mare seriozitate, cât o priveşte pe Ada Moldovan ea trage din greu să-şi recapete pregătirea fizică de dinainte de sarcină. Va fi greu, dar ea este o profesionisă şi va recupera terenul pierdut. De vineri plecăm în cantonament montan la Grădiştea şi spre deosebire de anul trecut de data aceasta nu va mai fi o pregătire mixtă ci una cu caracter fizic, pentru încărcarea bateriilor în vederea sezonului următor", a explicat antrenorul principal al HC Dunărea.

HC Dunărea va aborda sezonul următor cu un lot numeric redus, dar de calitate

Pentru următorul sezon competiţional, clubul brăilean şi-a întărit lotul cu un portar de lot naţional, Mirela Nichita, urmând ca, în perioada imediat următoare, să mai vină extrema stânga a naţionalei Ucrainei, Yana Batkova, care a evoluat la HC Motor Zaporoshje, şi Iryna Shutska, a doua marcatoare din sezonul precedent de la CSM Bacău 2010. Pentru că transferul interului de la Buducnost, Jelena Marcovic, a picat conducerea clubului se află în tratative cu o altă handbalistă din străinătate, aceasta urmând să ajungă, în această săptămână, la Brăila.
HC Dunărea va aborda sezonul următor cu un lot numeric redus valoric, însă superior celui din campionatul trecut. Ca atare, gruparea de la Dunăre se va despărţi de câteva jucătoare care nu au dat randamentul scontat ele, însă, nu vor fi cedate definitiv ci vor fi doar împrumutate la alte echipe.
"HC Dunărea va aborda sezonul următor cu un lot numeric redus, dar de calitate. Nu vom mai plăti jucătoare doar pentru a se antrena ci pentru a juca. De aceea vom renunţa la unele dintre componentele lotului, le vom împrumuta la alte formaţii cu condiţia de a putea fi readuse la Brăila atunci când va fi nevoie de ele. Cât priveşte transferurile, acestea vor fi puţine şi de calitate. Vor veni la Brăila doar jucătoare care au fost sau sunt în naţionalele ţărilor lor", a punctat Ioan Băban.

Turnee de pregătire în ţară şi în Ungaria

După ce va reveni din cantonamentul montan pentru HC Dunărea încep meciurile şi turneele de pregătire.
"Pentru că în primul şapte vor fi patru jucătoare noi, pentru omogenizarea relaţiilor de joc avem nevoie de multe partide amicale şi am stabilit deja cu conducerea clubului programul acestora. În august vom susţine multe teste de verificare în ţară şi în Ungaria", a continuat Ioan Băban.
Traseul aproximativ pe care HC Dunărea îl va parcurge în perioada meciurilor amicale cuprinde turnee în ţară la Roman, Cluj, Baia Mare, iar în Ungaria la Oroshava şi Bekescsaba.
Pe 24 şi 25 august va avea loc un turneu la Brăila, la care invitate ar putea fi CSM Bucureşti, CSM Ploieşti, HCM Roman sau Oţelul Galaţi.
În utlimele două zile ale lunii august, HC Dunărea va susţine amicale cu echipe din eşalonul al doilea, de la Slobozia şi Buzău, partide în care cei doi tehnicieni să se poată decide în privinţa primului şapte pe care se vor baza în runda inaugurală a turului Ligii Naţionale de handbal feminin.

 
Categorie articol: 

Comentarii