Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea îşi revine după criza COVID-19. Pregătiri pentru viitorul sezon competiţional

• în carantină mai sunt doar antrenorul Neven Hrupec şi jucătoarele Axinte, Dmitrovic şi Bucur • Eugen Jelesneac şi Mihail Dumitru conduc şedinţele de pregătire • FRH a stabilit: prima etapă în Liga Florilor la handbal va avea loc pe 7 şi 8 octombrie • meciurile vor avea loc într-un singur oraş care va fi desemnat în perioada următoare

 

Veşti bune vin de la gruparea HC Dunărea, dar şi de la Federaţia Română de handbal.

În primul rând este vorba despre jucătoarele echipei de handbal brăilene care au fost declarate pozitiv la testul Covid – 19. Au mai rămas în carantină doar Diana Axinte, Marina Dmitrovic, Gabriella Bucur şi antrenorul Neven Hrupec. Celelalte handbaliste au reluat pregătirile de mai multe zile. Jucătoarele au făcut antrenamentele specifice, la Polivalentă, cu antrenorul Eugen Jelesneac, iar cele cu caracter fizic au fost coordonate de profesorul Mihail Dumitru şi s-au desfăşurat la Stadionul Municipal.

La începutul acestei săptămâni, Consiliul de Administraţie al FRH a stabilit planul de reluare al meciurilor în Liga Naţională feminină. Prima etapă se va juca într-un singur oraş, pe 7 şi 8 octombrie, într-o localitate care se va stabili în perioada următoare.

Pentru că România are mai multe echipe angrenate în următarele săptămâni în cupele europene, sistemul de desfăşurare al Ligii Florilor cu turnee, pe teren neutru, nu se poate pune în practică. Au fost membri ai Consiliului de Administraţie care au propus ca meciurile să se desfăşoare normal, tur-retur, considerând că vor fi mult mai uşor îndeplinite normele de sănătate impuse din cauza COVID-19. Însă preşedintele FRH, Alexandru Dedu, nu a fost de acord cu această variantă şi a explicat şi de ce: “Ministrul tineretului mi-a spus clar că jocurile tur-retur nu vor fi permise. Trebuie să respectăm actualul ordin, acela prin care echipele intră în cantonament cu 14 zile înaintea jocurilor, şi prezintă două teste COVID-19 negative, unul cu 14 zile înainte şi al doilea cu două zile înainte de primul meci”, a explicat Dedu pentru GSP.

Astfel, s-a votat ca Liga Florilor să se reia cu prima etapă, pe 7 şi 8 octombrie, într-un oraş care poate asigura condiţiile speciale de organizare. Iar etapa a 2-a a fost programată pe 21 şi 22 octombrie. Există premisa disputării a două sau trei etape în perioada 29 octombrie - 3 noiembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii