Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalul brăilean, în doliu. Antrenorul Ion Bucovală a decedat

* acesta fusese testat pozitiv cu Covid - 19, în cazul său boala având o evoluție foarte gravă * tragedia s-a produs în aceeaşi zi în care fratele său, Stere, care a murit tot de Covid, a fost înmormântat * “LPS Brăila şi sportul brăilean vor fi mai sărace fără “nea Bucovală”, este comunicatul emis de LPS Brăila

 

 

 

 

Lumea handbalului brăilean este în doliu. Unul dintre cei care au făcut performanţă ca handbalist şi apoi ca antrenor, în handbal, Ion Bucovală, a plecat în ceruri, într-o lume mai bună. Miercuri, ziua în care a fost înmormântat fratele sau Stere, Ion Bucovală a plecat dintre noi. După aproximativ 10 zile de când a fost internat în spital, unde a fost ventilat mecanic, pentru că se simţea foarte rău după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, fostul antrenor şi jucător a încetat din viaţă.

Întreg colectivul LPS Brăila deplânge dispariţia prematură a profesorului/antrenor, Ion Bucovală. Anul acesta a împlinit 65 de ani, am pierdut un om adevărat, un mare antrenor, devotat sportului şi apropiat copiilor. LPS Brăila şi sportul brăilean vor fi mai sărace fără «nea Bucovală», cum îi spuneam noi. Suntem aproape de familia îndurerată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este comunicatul emis de LPS Brăila.

Ion Bucovală s-a format ca handbalist la Şcoala Sportivă Brăila, apoi, ca senior a jucat, ca extremă stânga, la CSU Suceava şi la Celuloza Brăila. Ca antrenor a avut de asemenea rezultate notabile. Considerat de mulţi antrenori un foarte bun formator de handbaliste, Ion Bucovală a ajuns cu echipele pregătite la turneele semifinale şi apoi la cele finale ale Campionatelor Naţionale. Cea mai mare performanţă a fost locul al patrulea cu formaţia de junioare I, în care a activat şi cea mai valoroasă handbalistă formată de acesta, Nicoleta Eşanu. O handbalistă care a evoluat în Liga Na ţională la HC Dunărea şi la AHCM Slobozia.

Pentru o perioadă de patru ani, din 1997 şi până în 2001, a fost director la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. După această perioadă a revenit la LPS Brăila unde era antrenorul unei grupe de fete şi la acest moment.

Îmi este foarte greu să spun ceva în aceste momente. Ne cunoşteam de la vârsta de 15 ani, a fost un coleg deosebit, cu o educaţie deosebită, muncitor, punea suflet în tot ceea ce făcea. Era dedicat handbalului şi sportului în general. Miercuri l-au îngropat pe Stere, fratele mai mic, iar după-amiază a decedat Ion. O mare tragedie în familile. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, ne-a declarat colegul de catedră, profesorul Doru Ciochia.
Categorie articol: 

Comentarii