Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele junioare III de la LPS Brăila s-au calificat la turneul final

• jucătoarele antrenate de profesorul Viorel Alexandru au încheiat turneul semifinal de la Moreni pe primul loc • este al doilea an consecutiv când echipa de junioare III se califică la faza finală a competiţiei

 

Echipa de handbal de la LPS Brăila pregătită de profesorul Viorel Alexandru s-a clasat pe primul loc la turneul semifinal al Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor III care a avut loc, săptămâna trecută, la Moreni şi acum se pregăteşte la Brăila pentru faza finală. A fost o calificare cu emoţii, în care pentru primele două locuri calificante la turneul final s-au luptat trei formaţii, toate au avut la final acelaşi punctaj, iar departajarea s-a făcut după criteriul numărului de goluri înscrise, în partidele directe. Astfel că LPS Brăila ocupa locul al doilea în penultima zi a competiţiei, iar la final, pentru că a învins-o pe LPS Iaşi la 14 goluri diferenţă, a încheiat turneul pe primul loc.

După ce s-au impus fără probleme cu 29-17, în prima zi a turneului semifinal al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare III, în faţa celor de la CSS2 Bucureşti şi, apoi, cu 26-25 în disputa CSS Drobeta Turnu Severin, handbalistele brăilene au fost readuse cu picioarele pe pământ de CSS 2 Baia Mare. Băimărencele s-au impus cu 28-26, după ce la pauză au condus tot la două goluri, 15-13.

Pentru LPS Brăila au marcat Laura Surdu 10 goluri, Sara Hodiş 5, Adelina Iordache 3, Anca Popescu 3, Andreea Surdu 2, Claudia Stroe 2, Mădălina Mănăilă 1.

Din acel moment handbalistele brăilene nu mai aveau voie să facă paşi greşiţi, astfel că în cea de a patra zi a competiţiei, LPS Brăila a câştigat clar, 28-22, partida cu LPS Banatul Timişoara. După cum o arată şi scorul, meciul a fost la discreţia handbalistelor pregătite de profesorul Viorel Alexandru, principalele marcatoare fiind Laura Surdu şi Claudia Stroe, cu 9 şi respectiv 8 goluri înscrise. Pentru echipa brăileană au mai înscris Adelina Iordache 4 goluri, Anca Popescu 3, Sara Hodiş 2, Maria Nistor 2. Iar acest succes al echipei de la LPS Brăila, coroborat cu celelalte rezultate ale zilei, asigura brăilencelor locul al doilea la turneul semifinal şi implicit accederea la faza finală.

În ultima zi, ca să-şi păstreze poziţia în clasament, gruparea de la Dunăre trebuia să o învingă pe LPS Iaşi la o diferenţă de 10 goluri. Însă jucătoarele brăilene s-au autodepăşit, au evoluat cu ambiţie şi au reuşit o victorie la 14 goluri, 32-18, şi au încheiat competiţia pe primul loc. Cu 10 reuşite Laura Surdu fost golgetera formaţiei brăilene, celelalte goluri ale învingătoarelor au fost realizate de Adelina Iordasche 7, Sara Hodiş 5, Anca Popescu 4, Claudia Stroe 4, Marina Şişu 1, Cristina Surdu 1. Portari au fost Nicoleta Petre şi Daria Ene, iar în teren au mai evoluat Mădălina Mănăilă, Maria Alexandru, Melania Marin, Denisa Ion, Andra Nistor şi Cristiana Neagu.

De  la Moreni, la faza finală s-au calificat primele două clasate, adică LPS Brăila şi CSS Drobeta Turnu Severin.

“Am reuşit să ne calificăm la turneul final şi le felicit pe toate jucătoarele care au format lotul echipei LPS brăila pentru această preformasnţă. la Moreni a contat foarte mult şi sprijinul părinţilor, care, în momentele noastre dificile au reuşit, prin încurajările lor, să ne readucă în joc şi să câştigăm. Acum ne pregătim pentru turneul final unde cred că avem şanse la o medalie”, ne-a declarat profesorul Viorel Alexandru.
Categorie articol: 

Comentarii