Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele junioare II de la LPS Brăila sunt vicecampioane naţionale

De trei sezoane, actuala echipă de handbal junioare II a Liceului cu Program Sportiv din Brăila este nelipsită de la turneele finale, iar în două rânduri a urcat pe podium.
Handbalistele pregătite de profesorul Cristian Preda au câştigat medaliile de aur la junioare III, au obţinut locul al 5-lea în sezonul precedent la junioare II, iar în acest an medaliile de argint la aceeaşi categorie de vârstă.
După ce a învins-o cu 18-16 pe CSS Caracal, a remizat, 22-22, cu LPS Iaşi şi s-a impus cu 29-21 în faţa echipei Chimia Rm Vâlcea, LPS Brăila a câştigat grupa a doua la turneul final şi s-a calificat în penultimul act. Coordonate în teren de Gabriela Perianu, elevele profesorului Cristian Preda s-au impus la scor, 37-26, în semifinale în faţa handbalistelor de la CSS Nr. 6 Bucureşti.
Brăilencele au pierdut finala disputată în compania formaţiei ACS Şc. 181 SSP Bucureşti la 3 goluri, 15-18 şi au încheiat turneul final pe locul secund.
Pe lângă medalia de argint, Gabriela Perianu, care a avut o medie de 8 goluri pe meci, a obţinut şi două premii speciale, ea fiind considerată cea mai bună jucătoare a turneului şi cel mai bun inter stânga.
Pentru Perianu urmează o vară fierbinte. Handbalista care a debutat cu succes la echipa de senioare HC Dunărea urmează să participe la două competiţii internaţionale, Campionatele Europene de juniori din Cehia şi europenele de tineret din Olanda, ea fiind titulară a ambelor echipe.
"Felicit jucătoarele pentru acest succes şi sper să ţinem ştacheta sus şi în anii următori pentru că avem o generaţie talentată de jucătoare", a declarat profesorul Cristian Preda.
La turneul final LPS Brăila a rulat următorul lot de jucătoare: Laura Bujoiu, Alexandra Popescu, Ana Maria Badea, Gabriela Perianu, Roxana Păvălache, Mădălina Popa, Anca Ciuclaru, Mădălina Mureş, Larisa Vâlcu, Roxana Tabarcea, Alina Croitoru, Elena Casian, Gabriela Moldoveanu, Maria Paraipan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii