Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele junioare II ale LPS-ului sint deja calificate pentru turneul semifinal

Inaintea ultimului turneu de sala, echipa de handbal de junioare II a Liceului cu Program Sportiv se afla pe primul loc in grupa, cu 15 victorii fata de numai 12 cit are urmatoarea clasata, CSS Slobozia.
La ultimul turneu, cel de la Tulcea, echipa pregatita de Ion Bucovala a obtinut patru victorii. A invins la un scor oarecum mai strins, 25-19, pe urmatoarea clasata CSS Slobozia si la diferenta de cel putin 15 goluri pe celelalte trei componente ale seriei, CSS Galati, CSS Tulcea si Otelul Galati.
"Am avut un parcurs foarte bun pina acum si nici chiar teoretic nu mai putem pierde calificarea la turneul semifinal. Bineinteles ca si in acest sezon s-a remarcat Nicoleta Esanu, handbalista care in perioada 22 februarie - 5 martie este convocata la o noua actiune a lotului national de junioare, dar o evolutie foarte buna a avut si interul stinga, Silvia Tudorica, o jucatoare de reala perspectiva care practica acest sport de doar un an si jumatate", declara profesorul Ion Bucovala.
Celelalte jucatoare care au contribuit la succesele echipei sint portarul Andreea Dascalu, extremele Elena Dutu si Ana Maria Florea, pivotul Alexandra Bujoiu si Claudia Ghinea.
Echipa de junioare II urmeaza sa participe in luna martie la ultimul turneu de sala, cel organizat de Otelul Galati, dupa care va urma participarea la turneul semifinal.
Insa nu acesta este obiectivul final al profesorului Ion Bucovala, ci accederea in ultima faza a competitiei: "Bineinteles ca dorim sa ajungem pentru al doilea an consecutiv la turneul final si totodata sa dam jucatoare la lotul national si Liga Nationala. Valoare avem si poate anul acesta vom putea obtine si o clasare pe podium. In urmatoarea perioada vom incerca sa organizam partide de verificare cu formatii puternice, cum ar fi cele din Rm. Vilcea si Bacau, pentru a omogeniza lotul in perspectiva competitiilor de obiectiv."

Daca se rezolva problema portarului junioarele III ale LPS-ului pot accede in faza urmatoare a competitiei

Echipa de junioare III a participat in week end-ul trecut, la Constanta, la cel de-al treilea turneu de sala si a obtinut doua victorii, 26-24 in fata echipei gazda si 24-17 in disputa cu CSS Galati, un egal cu CSS Cernavoda, dar a pierdut la doua goluri diferenta intilnirea cu LPS Buzau, desi la pauza avea cinci goluri avantaj.
Echipa braileana ocupa in acest moment locul al treilea si pastreaza sanse reale de a se califica la turneul semifinal daca la turneele de la Braila si Cernavoda va obtine rezultate bune in fata primelor doua clasate, CSS Constanta si LPS Buzau.
Una dintre cele mai importante probleme pe care trebuie sa o rezolve profesorul Eugen Jelesneac este problema portii. Daca va gasi solutii pentru postul de portar si formatia de junioare III, de altfel una destul de talentata, va putea accede la turneul semifinal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii