Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele de la LPS Brăila, medaliate cu bronz la Gimnaziadă

• cu 37 de reuşite, Laura Surdu a fost declarată golghetera turneului final •  “Toate jucătoarele noastre au evoluat bine şi mă bucur că am reuşit să ne luăm revanşa în faţa celor din Baia Mare”, a declarat profesorul Viorel Alexandru

 

Echipa de handbal fete de la LPS Brăila s-a clasat pe locul al treilea la ediţia 2018 a Ginaziadei şi a obţinut un premiu individual, Laura Surdu, cu 37 de reuşite, fiind declarată golghetera turneului final.

Handbalistele brăilene au câştigat, cu 31-18, prima partidă din grupă, cea cu echipa şcolii “I. A. Basarabescu” Ploieşti. LPS Brăila a condus cu 14-7 la pauză. Repriza a doua a fost la discreţia handbalistelor de la Dunăre, iar acest lucru s-a reflectat şi pe tabela de marcaj la finalul partidei.

Pentru LPS Brăila au marcat  Adelina Iordache 10 goluri, Claudia Stroe 7, Laura Surdu 7, Cristiana Surdu 2, Anca Popescu 2, Andra Nistor 1, Mădălina Mănăilă 1, Marina Şişu 1.

Gruparea brăileană a pierdut cel de-al doilea meci din grupă, cu 28-21, în faţa echipei care avea să câştige competiţia, Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea. Oltencele au condus cu 13-9 la pauză, însă în repriza a doua LPS Brăila s-a apropiat la doar un gol de adversara sa, 17-16. Cea mai bună echipă a turneului final, Colegiulu Energetic Râmnicu Vâlcea a preluat iniţiativa şi s-a impus cu 28-21.

Pentru LPS Brăila au înscris L. Surdu 10 goluri, Iordache 7, Nistor 2, Popescu 1, C. Surdu 1. Conduse cu 10-9 la pauză, în ultimuil meci din grupă, brăilencele au avut o evoluţie foarte bună în repriza a doua, s-au impus cu 22-19 în partida cu LPS Iaşi şi şi-au asigurat bletele pentru semifinale.

În ultima partidă din grupă, pentru LPS Brăila au marcat Stroe 8 goluri, Iordache 5, L. Surdu 4, Denisa Ion 2, C. Surdu 1, Popescu 1, Nistor 1.

LPS Brăila a jucat în penultimul act al turnului final cu LPS Braşov, formaţie pregătită de Mihaela Tivadar la care evoluază handbaliste de la Centrul Naţional de Excelenţă, printre acestea şi brăileanca Nicoleta Petre. Braşovencele s-au impus cu 25-21 astfel că formaţia brăileană a jucat pentru locurile 3-4 cu echipa şcolii “Nicolae Iorga” din Baia Mare.

Echipa antrenată de Viorel Alexandru a controlat finala mică din primul şi până în ultimul minut de joc, s-a impus cu 28-20 şi a cucerit medaliile de bronz.

Pentru LPS Brăila au marcat Adelina Iordache 9 goluri, Laura Surdu 8, Claudia Stroe 4, Anca Popescu 3, Cristiana Surdu 3, Mădălina Mănăilă 1.

“A fost o competiţie puternică la care au fost prezente cele două echipe ale centrelor de excelenţă, iar în aceste condiţii rezultatul nostru este foarte bun. Am avut şi două absenţe notabile, portarul Nicoleta Petre care a

evoluat pentru LPS Braşov şi a fost desemnată cea mai bună jucătoare pe acest post şi Hodiş care se pregăteşte pentru evaluarea naţională. Toate jucătoarele noastre au evoluat bine şi mă bucur că am reuşit să ne luăm revanşa în faţa celor din Baia Mare”, ne-a declarat profesorul Viorel Alexandru.

Ministerul Educaţiei Naţionale a ofert premii în bani primelor trei clasate, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român le-a recompensat cu echipament sportiv, festivitatea de premiere fiind oficiată de Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi Steluţa Luca, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc.

Lotul echipei LPS Brăila: Claudia Stroe, Adelina Iordache, Laura Surdu, Denisa Ion, Cristiana Surdu, Anca Popescu, Andra Nistor, Melania Marin, Diana Neagu, Mădălina Mănăilă, Daria Ene, Marina Şişu.
Categorie articol: 

Comentarii