Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele de la LPS Brăila au câştigat en fanfare etapa de zonă a ONSS

• jucătoarele pregătite de profesorul Eugen Jelesneac au obţinut victorii pe linie la Tulcea şi s-au calificat la faza finală • brăileanca Iulia Sava a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului de zonă

 

Echipa de handbal fete de la LPS Brăila a câştigat toate cele trei meciuri pe care le-a avut de disputat la faza de zonă care a avut loc în weekend-ul trecut la Tulcea şi s-a calificat la faza finală a competiţiei aflate în calendarul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS). Brăileanca Iulia Sava a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului de zonă.

Cu un lot format din doar 9 handbaliste, LPS Brăila a câştigat, cu 34-19, primul meci din grupă, cel disputat în compania echipei PLS Galaţi. Primul sfert de oră al partidei a fost controlat de gălăţence, apoi iniţiativa a trecut de partea jucătoarelor pregătite de Eugen Jelesneac. LPS Brăila a condus cu 13-8, dar la pauză a avut doar trei goluri avans, 15-12. În repriza a doua, handbalistele brăilene au avut o prestaţie foarte bună, au făcut legea în teren şi în final s-au impus la o diferenţă de cinci goluri.

În acest meci, pentru LPS Brăila au înscris Alexandra Oprea 10 goluri, Gabriela Coteţ 6, Iulia Sava 5, Adelina Iordache 4, Laura Surdu 3, Teodora Conţu 3, Diana Gaşpar 2 şi Cristina Surdu 1. În poartă a evoluat Ana Maria Micu.

LPS Brăila a câştigat lejer, 38-17, la pauză, 18-6, meciul al doilea din grupă, cel cu LPS Buzău. După cum o arată şi scorul, jocul a fost la discreţia echipei brăilene, care a condus şi la o diferenţă de 12 goluri, 33-11.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Oprea 9 goluri, Laura Surdu 8, Teodora Conţu 7,  Iulia Sava 5, Adelina Iordache 5 Gabriela Coteţ 2, Cristina Surdu 1.

Formaţia brăileană s-a impus la fel de lejer, 31-18, după ce la pauză a condus cu 16-10,  în partida cu echipa liceului “Ion Creangă” Tulcea, în ultimul meci din grupă. Şi, cu trei victorii din tot atâtea partide, LPS Brăila s-a calificat la etapa finală a turneului de handbal din cadrul ONSS.

Pentru formaţia brăileană au înscris Mirabela Coteţ 8 goluri, Alexandra Oprea 6, Iulia Sava 5, Laura Surdu 5, Adelina Iordache 3, Cristina Surdu 2, Diana Gaşpar 2.

 
Categorie articol: 

Comentarii