Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele de la HC Dunărea au intrat în vacanţă

După victoria categorică din ultima etapă în faţa echipei HCM Roman, jucătoarele de la HC Dunărea au intrat într-o vacanţă binemeritată până pe data de 1 iulie, mai puţin patru dintre ele, adică handbalistele de la loturile naţionale.

Ada Moldovan a fost convocată la lotul naţional de senioare de Radu Voina, pentru un stagiu de pregătire în vederea ultimelor două partide de calificare pentru turneul final al Campionatului European din acest an. Alte trei handbaliste, Andreea Adespii, Ana Maria Drăguţ şi Raluca Irimia sunt într-un cantonament de pregătire şi jocuri amicale cu naţionala de tineret, la Tg. Secuiesc, sub comanda antrenoarei Mariana Târcă. Tricolorele mici vor participa la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de tineret care se va derula în perioada 20-24 mai, la Turnu Severin. Dacă vor reuşi calificarea, tricolorele mici vor continua să se pregătească împreună, apoi să participe la turneul final, ele urmând să revină la cluburile de care aparţin abia în luna septembrie.

Ada Moldovan a semnat pe trei ani

Cu excepţia jucătoarei Katalin Jenofi, care, potrivit unor surse apropiate clubului brăilean, a plecat deja definitiv în Ungaria, contractul ei cu formaţia brăileană urmând să se încheie pe data de 1 iulie 2010, lotul formaţiei brăilene pare să rămână acelaşi şi în sezonul următor.
Golgetera en titre a României, Ada Moldovan, a semnat cu HC Dunărea pentru o perioadă de încă trei ani, însă deocamdată actele nu au ajuns la FRH.

Celelalte handbaliste care sunt la finalul înţelegerilor cu HC Dunărea, Gabriela Vasile, Irina Tomuleanu şi Janina Luca, ale căror contracte expiră pe 30 mai 2010, vor să rămână, însă negociază noile condiţii. Pivotul Manuela Rădulescu a spus că-şi va exprima opţiunea de a rămâne sau nu după nunta din această vară şi, de asemenea, este posibil ca formaţia brăileană să se despartă de portarul Daniela Goldic, a cărei înţelegere se încheie pe 31 mai.

Conducerea clubului brăilean a început să se pregătească pentru sezonul competiţional internaţional care va urma, adică să caute soluţii pentru acoperirea posturilor deficitare din echipă, iar în acest sens a testat un centru din Ungaria. Jucătoarea vizată, al cărui nume este ţinut deocamdată secret, a dat probe înainte de finalul sezonului competiţional, urmând să revină la Brăila pe data de 1 iulie, odată cu începerea pregătirilor pentru sezonul următor.
Categorie articol: 

Comentarii