Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele brailene si-au asigurat locul intii in grupa

Ieri, dimineata, LPS Braila a obtinut cel de al patrulea succes consecutiv, 20-19, in disputa cu CSS Sighisoara si odata cu el si locul intii in grupa a doua a turneului final de handbal rezervat junioarelor II.
Cu citeva jucatoare usor accidentate, formatia braileana nu a mai reusit un joc la fel de precis si eficient ca in primele meciuri si a avut destule emotii pe parcursul partidei.
Pina in minutul 40, CSS Sighisoara a condus la doua-trei goluri insa dupa acest moment brailencele au fost cele care au preluat initiativa. Elena Dutu a egalat la 17-17, iar colega ei, Ana Maria Florea a adus pentru prima data LPS-ul in avantaj, 18-17. La acest scor, Dutu a ratat de pe semicerc, iar la contraatacul lansat de oaspete Andreea Popa a restabilit egalitatea, 18-18.
Finalul partidei a fost unul nerecomandat cardiacilor. Formatia din Sighet a marcat prin Diana Sandru si a preluat din nou conducerea, nu pentru mult timp insa, deoarece dupa un atac pozitional Roxana Paleru a inscris pentru 19-19. Elevele profesorului Ion Bucovala s-au aparat foarte bine, Pavalache a interceptat mingea si a initiat un contraatac rapid, i-a pasat Roxanei Paleru si aceasta a marcat golul victoriei. In ultimele doua minute ambele echipe au ratat cite un atac si astfel victoria i-a revenit echipei brailene.
In urma acestui succes, LPS Braila a acumulat 8 puncte si, cu o etapa inainte de incheierea partidelor din grupe nu mai poate pierde locul intii, cel care ii confera sansa de a o intilni in semifinale pe ocupanta locului al doilea din cealalta serie.
"Ne-am facut jocul greu deoarece am ratat cel putin opt ocazii clare in prima parte a meciului. Am recuperat insa terenul pierdut in repriza secunda si am cistigat si cel de al patrulea joc. Ne-am indeplinit deja primul obiectiv propus pentru turneul final, acum trebuie sa-l atingem si pe cel de al doilea, un loc pe podium", a declarat Ion Bucovala.
Golurile LPS-ului au fost marcate de Nicoleta Eseanu 6, toate din aruncari de la 7 metri, Ana Maria Florea 5, Elena Dutu 5, Roxana Paleru 4.
Cele mai prolifice jucatoare ale echipei CSS Sighet au fost Andreea Popa si Andreea Murzea cu 7 si, respectiv, 6 goluri marcate.
Categorie articol: 

Comentarii