Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele brailene au furat cupa galatencelor

Dupa doua campanii de pregatire extrem de dificile, HC Dunarea a participat la primul turneu de verificare, alaturi de formatii care aveau deja la activ 6-7 meciuri amicale, Otelul Galati, Tomis Constanta si Astral Posta Cilnau.
Editia din acest an a Cupei "Otelul" a fost cistigata de formatia braileana, pregatita Alexandrina Soare, desi in primul meci HC Dunarea a pierdut cu 14-20 in fata echipei organizatoare.
Joi dupa-amiaza, handbalistele brailene au facut un galop de sanatate in fata Astralului, cistigind cu 38-23, iar vineri dimineata, in ultimul meci al turneului, au trecut cu 27-17 de Tomis Constanta, formatie care in sezonul trecut a evoluat in cupele europene, astfel ca HC Dunarea si-a adjudecat trofeul din acest an.
In toate partidele, antrenoarea braileana a rulat intreg lotul de jucatoare si de aceea nici una dintre handbaliste nu a iesit in evidenta in privinta eficacitatii in atac, concluzia finala fiind una promitatoare: "Am pierdut primul joc pe fondul unei stari emotive a jucatoarelor, dar pe undeva si explicabil, deoarece am abordat jocul intr-o formula noua. Poate am avut si nesansa pentru ca de sase ori am trimis mingea in bara. Joi dupa-amiaza insa, ne-am luat revansa in fata Astralului si am avut, de asemenea, o evolutie foarte buna in partida cu Tomis. Concluzia mea ar fi ca am facut jocuri foarte bune si ca rezultatele reflecta acest lucru".

"Mai avem mult de muncit la faza de finalizare si la imbunatatirea relatiilor de joc", este concluzia antrenoarei brailene

In nici una dintre partide Alexandrina Soare nu a folosit o formatie standard. Cu exceptia partidei inaugurale, in care s-a dat credit jucatoarelor nou venite, formula de joc a fost una apropiata celei din campionatul trecut iar faza de aparare a fost din nou punctul forte.
Randamentul jucatoarelor a fost unul constant bun dar, in opinia antrenoarei, mai sint inca destule lucruri de pus la punct: "Toate jucatoarele au raspuns cerintelor impuse de aceea pot reafirma ca am facut meciuri foarte bune. Consider ca aceste victorii sint foarte bune pentru moralul echipei dar mai avem mult de muncit pina la startul campionatului, in principal la faza de finalizare si la imbunatatirea relatiilor de joc. Jucatoarele noi s-au integrat deja, au inteles tactica pe care trebuie sa o abordam, insa in perioada urmatoare trebuie sa actionam la lucrurile de finete".
Alexandrina Soare este constienta de faptul ca ar putea urma un recul, o perioada mai dificila in evolutia echipei: "Sint convinsa ca va urma o perioada mai dificila, o scadere de forma de o saptamina dar dupa aceea vom reveni la normal, dupa care jocurile si rezultatele sa fie foarte bune. Practic noi trebuie sa prindem forma maxima inainte de prima etapa a campionatului".
Joi si vineri la Braila se va derula cel de al doilea turneu de verificare, la care vor participa aceleasi formatii si la care gazda va fi HC Dunarea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii