Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele brailene au cistigat inca un meci in Liga Nationala

Cu toate ca rezultatul ar lasa impresia ca a fost un meci echilibrat, partida HC Dunarea si Cetate Deva a fost la discretia brailencelor. Singurul moment echilibrat a fost inceputul de partida cind, dupa ce au fost conduse cu 2-0, in urma golurilor lui Ruscior si Patru, oaspetele au redus din diferenta prin Cartas si au reusit sa restabileasca egalitate prin golul lui Tataran pentru ca apoi sa preia conducerea dupa golul marcat de cea mai buna jucatoare a CSM-ului, Carmen Cartas.
Elena Nica a fost eliminata si, in superioritate numerica, brailencele au reusit sa marcheze de trei ori la rind, prin Patru, Radovici si Craciun. Din acest moment si pina la finalul primei reprize, meciul a fost la discretia echipei gazda care a plecat la vestiare cu un avantaj de cinci goluri. In aceasta ultima parte a reprizei Carmen Cartas a trimis o data mingea in bara din 7 metri. In minutul 28, Dana Goldic a sesizat iesirea inoportuna a portarului Laura Poenaru si a fost la un pas de a marca un gol foarte spectaculos si tot ea a aparat o aruncare de la 7 metri, in fata celuilalt inter de valoare al oaspetelor, Renata Tataran.

Dupa ce au condus la sapte goluri, din nou emotii pe final

Partea secunda a meciului a inceput cu o noua ratare importanta a oaspetelor si a avut-o din nou in prim-plan pe Tataran, care, de la 7 metri, nu a nimerit spatiul portii, ci doar bara din stinga a portii brailene.
Daca in prima repriza s-a jucat intr-o nota de fair play, o singura jucatoare fiind eliminata, repriza a doua a fost una plina de duritati, gazdele avind cinci eliminari, iar formatia vizitatoare sase, aceasta din urma raminind, in minutul 40, cu doar trei jucatoare de cimp in teren.
HC Dunarea a reusit sa se distanteze la 14-7 si si-ar fi putut mari diferenta la opt goluri, dar Poenaru a reusit sa pareze mingea aruncata de la 7 metri de Marinela Patru, performanta pe care de altfel portarul echipei vizitatoare a repetat-o si in minutul 49, la scorul de 16-11 pentru gazde.
Cu toate ca la rindul sau, Goldic a reusit sa pareze mingea aruncata de la 7 metri de Cartas, pe fondul unor greseli personale in faza de atac si a unei lipse de concentrare in aparare, CSM Cetate Deva a reusit sa se apropie la doar un singur gol, in minutul 54, 16-15, astfel ultimele sase minute ale partidei au readus emotia si tensiunea in tribune.
Leordean si Asandei au readus un avantaj de trei goluri pentru HC Dunarea, dar Cartas si Bordi au facut sa renasca sperantele formatiei vizitatoare in obtinerea unui punct extrem de important pentru ea in lupta pentru evitarea retrogradarii.
In acest final tensionat, fiecare echipa a ratat cite o mare ocazie, Radovici nu a putut sa o invinga de la semicerc pe Laura Poenaru, dar nici Adina Mitrea, scapata singura pe contraatac nu a gasit calea spre gol in fata Gabrielei Vasile.
HC Dunarea a cistigat, cu emotii la final, dar meritat, un meci pe care l-a dominat categoric in cea mai mare parte a sa.
Desi le-au dat ceva emotii catre finalul partidei, jucatoarele brailene au reusit sa ofere spectatorilor braileni "martisorul" promis, victoria, dar si un cadou antrenoarei lor, Alexandrina Soare care, pe 7 martie, isi sarbatoreste ziua de nastere.
Pentru HC Dunarea au marcat Marinela Patru 9, Liliana Craciun 3, Ramona Ruscior 2, Irina Radovici, Adriana Leordean, Sanda Asandei, iar pentru Cetate Deva, Carmen Cartas 9, Renata Tataran 4, Andreea Bordi, Adina Mitrea, Simona Maior si Elena Nica.

"Le multumesc ca au vrut sa-mi dedice si mie aceasta victorie, dar as fi fost si mai bucuroasa daca nu mi-ar fi dat si emotii", declara la finalul partidei Alexandrina Soare

Evolutia mai putin buna a echipei din anumite momente ale partidei are in opinia antrenoarei brailene si motive obiective, generate de numarul prea mic de jucatoare valorose din lot, fapt ce conduce la o suprasolicitare a echipei de baza: "Pe ansamblu a fost un joc bun. Ne asteptam la replica asta din partea Devei deoarece aceasta formatie este inca in pericol de a retrograda.
La noi s-a vazut oboseala acumulata precum si urmele lasate de accidentari. Eu nu am putut sa pregatesc echipa pentru acest meci asa cum ar fi trebuit deoarece abia de joi dupa-amiaza am avut la dispozitie toate jucatoarele. O parte dintre titulare a fost in recuperare deoarece jucatoarele au avut articulatiile umflate, iar o situatie aparte a fost cea a Ramonei Ruscior care a suferit o fisura nazala. Pe masura ce trece timpul, jucind numai cu 7-8 jucatoare, s-a acumulat o oboseala care s-a vazut in timpul jocului".
Alexandrina Soare intentioneaza ca, in perioada ce urmeaza, in functie de evolutia scorurilor in partidele pe care le mai are de disputat in deplasare, sa dea credit si jucatoarelor care au evoluat mai putin.
Antrenoarea braileana a tinut sa le multumeasca jucatoarelor pentru cadoul oferit, dar se gindea ca ar fi fost si mai bine daca nu ar fi trebuit sa treaca prin emotii catre sfirsitul partidei: "Le multumesc ca au vrut sa-mi dedice si mie aceasta victorie, dar as fi fost si mai bucuroasa daca nu mi-ar fi dat si emotii. Oricum le felicit, este o victorie importanta care ne-a adus alte doua puncte pretioase in clasament".

"Am obtinut o victorie in fata unei echipe care nu a venit la Braila doar in excursie", afirma la finalul meciului Ionel Antihi, presedintele Consiliului de Administratie al HC Dunarea

Inca marcat de emotiile prin care a trecut spre finalul partidei, Ionel Antihi se declara foarte multumit de rezultatul obtinut de echipa: "Daca in finalul primei reprize eram siguri ca vom cistiga la scor, pe fondul unei evolutii mai putin sigure din ultimele minute ale meciului, am trecut din nou prin emotii. Am obtinut insa doua puncte si le felicit pe fete pentru victorie. In privinta erorilor comise catre finalul partidei, sint convins ca acestea vor fi remediate impreuna cu antrenoarea.
Mai trebuie luat insa in calcul si faptul ca adversara noastra nu a venit la Braila intr-o simpla excursie. Formatia din Deva a venit sa se bata pentru puncte deoarece se afla angrenate in lupta pentru evitarea retrogradarii. CSM-ul are un inter de valoare, Carmen Cartas, iar noi nu avem asa ceva. Sper ca in vara, cu sprijinul Consiliului Local Municipal, al Primariei, al Consiliului Judetean sa facem si noi citeva achizitii, sa completam lotul si atunci cu siguranta si evolutia echipei va fi alta".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii