Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbal european în Polivalenta Brăileană

• HC Dunărea joacă pe teren propriu “dubla” cu Tertnes Bergen din Norvegia • meciurile vor avea loc pe 10 şi 11 octombrie la Brăila şi se dispută fără spectatori dar vor fi televizate • pe 15 octombrie HC Dunărea va debuta în noua ediţie a Ligii Florilor • în etapa inaugurală formaţia brăileană va juca la Ploieşti cu nou promovata Activ Prahova Ploieşti

 

Clubul HC Dunărea a propus formaţiei Tertnes Bergen din Norvegia ca ambele meciuri din manşa a II-a a EHF European League să se dispute la Brăila şi, după o corespondenţă care a durat două săptămâni, formaţia norvegiană a acceptat şi vine la Brăila pentru “dubla” cu echipa pregătită de Neven Hrupec.

“Am făcut demersurile pentru a disputa cele două meciuri cu Tertnes Bergen din Norvegia, din manşa a II-a a EHF European League, la Brăila şi am reuşit. Ne bucurăm că norvengiencele au acceptat să joace ambele partide la noi la Brăila şi am stabilit ca datele de disputare a celor două jocuri să fie 10 şi 11 octombrie. Am făcut aceste demersuri de mai bine de două săptămâni şi, într-un final, conducerea clubului Tertnes Bergen a acceptat varianta propusă de noi. Era dificil pentru noi să facem deplasarea în Norvegia deoarece România este considerată ţară roşie şi trebuia să stăm carantinaţi, dar ne bucurăm că după o pauză atât de lungă avem, într-un final, meciuri oficiale şi în Sala Polivalentă Danubius. Jocurile se vor disputa fără spectatori însă brăilenii vor putea să urmarească, după mult timp, echipa HC Dunărea, deoarece ambele meciuri vor fi televizate”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, în cadrul unei videoconferinţe la care au participat toţi conducătorii echipelor din Liga Florilor, s-au tras la sorţi locurile echipelor nou promovate pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Ordinea a fost următoarea: 1 - Dacia Mioveni, 2 - Activ Prahova Ploieşti, 3 - Crişul Chişineu-Criş, 4 - CSM Galaţi. Şi în felul acesta s-au stabilit meciurile care vor avea loc în turul de campionat 2020 - 2021.

În aceste condiţii, formaţia brăileană pregătită de Neven Hrupec va juca în prima etapă, programată pe 14 şi 15 octombrie, la Activ Prahova Ploieşti, iar în runda a doua o va întâlni, în calitate de gazdă, pe CSM Galaţi.

“Săptamâna aceasta, mai multe fete sunt convocate la echipele naţionale dar vor reveni la Brăila şi se vor pregăti atât pentru meciurile din EHF cât şi pentru cel din campionat. Vom avea 3 jocuri oficiale în 6 zile deoarece pe 15 octombrie avem şi prima partidă din Liga Florilor Mol, împotriva echipei Activ Prahova Ploiesti, partidă care va avea loc la Ploieşti. În prima etapă din acest sezon avem un meci abordabil, cu o nou promovată. Consider că jucătoarele noastre sunt pregătite să debuteze cu o victorie în noua ediţie de campionat, mai ales că vom putea miza pe toate handbalistele pe care le avem în lot, inclusiv pe jucătoarele nou transferate”, a mai spus George Caranica.

 

Programul meciurilor din prima etapă:

SCM Craiova - SCM Rm. Vâlcea

Crişul Chişineu-Criş - CSU Cluj Napoca

Dacia Mioveni - Măgura Cisnădie

SCM Gloria Buzău - CSM Bucuresti

Activ Prahova Ploieşti - HC Dunărea Brăila

CSM Galaţi - Gloria Bistriţa Năsăud 

HC Zalău - Minaur Baia Mare

Rapid Bucureşti - CSM Slatina
Categorie articol: 

Comentarii