Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamas pledeaza pentru un dialog interpalestinian impotriva agresiunii israeliene

Miscarea islamista palestiniana Hamas, tinta ofensivei militare israeliene din Fisia Gaza, este dispusa la un dialog interpalestinian "neconditionat" in vederea infruntarii "agresiunii", a declarat duminica unul dintre liderii acesteia, Mohammed Nazzal, citat de AFP.
"Hamas face apel la o intilnire nationala pentru a face fata agresiunii" armatei israeliene, care a demarat simbata o ofensiva terestra in Fisia Gaza, a declarat Nazzal, al carui mesaj a fost transmis de postul de televiziune Al-Arabiya din Damasc, unde liderul miscarii islamiste, Khaled Mechaal, se afla in exil.
"Sintem pregatiti pentru o asemenea intilnire, care sa fie organizata in orice loc si fara conditii", a adaugat acesta, subliniind totodata ca dialogul va avea "o singura tema: combaterea agresiunii israeliene".
"Nu este loc sa discutam despre alte probleme (...). Nu este momentul sa discutam despre probleme care fac obiectul divergentelor", a adaugat acesta.
Acesta facea referire la ruptura dintre Hamas si gruparea rivala Fatah, a presedintelui Mahmoud Abbas, de la preluarea controlului in Fisia Gaza de catre miscarea islamista, in iunie 2007, in urma unui atac impotriva fortelor Autoritatii palestiniene.
Mai multe initiative de mediere in vederea organizarii unui dialog de reconciliere intre Fatah si Hamas au ramas fara nici un ecou in ultimele luni.

Cadavrele copiilor unui lider Hamas, purtate pe strazi pentru a demonstra cruzimea Israelului -presa

Cadavrele copiilor unuia dintre liderii miscarii Hamas, care a fost ucis impreuna cu cele patru sotii ale sale, au fost purtate pe strazile din Gaza, iar membrii miscarii au promis ca vor razbuna moartea acestora, realateaza Daily Mail in editia electronica.
Nizar Rayan, patru sotii si zece dintre copiii sai au fost ucisi intr-un raid israelian asupra locuintei acestuia. Cadavrele copiilor sai au fost purtate in mod ostentativ in fata camerelor pentru a evidentia brutalitatea Israelului.
Casa cu patru etaje a lui Rayan (49 de ani), aflat printre primii cinci lideri Hamas, situata in orasul Jebaliya, a fost distrusa complet. Armata israeliana sustine ca locuintele liderilor Hamas sint vizate in primul rind, intrucit sint folosite pentru depozitarea rachetelor si a altor tipuri de arme.
Citeva dintre cadavre erau acoperite cu drapele verzi ale Hamas, insa in cazul copiilor mai mici acestea erau indepartate in mod intentionat pentru ca fetele lor inocente sa poata fi vazute.

Israelul nu intentioneaza sa ocupe din nou Fisia Gaza

Israelul nu incearca sa ocupe din nou Fisia Gaza cu prilejul actualei operatiuni terestre impotriva Hamas, care controleaza acest teritoriu evacuat in mod unilateral de catre statul evreu in 2005, a reiterat duminica un oficial israelian, citat de AFP.
"Israelul nu are nici o intentie de a reveni si a ocupa Fisia Gaza", a declarat secretarul general al Guvernului, Ovid Yehezkel, dupa Consiliul de ministri, reiterind asigurarile date in mod repetat de liderii israelieni de la declansarea operatiunii, la 27 decembrie.
"Operatiunea are ca obiectiv unic atingerea obiectivelor stabilite de Guvern", a adaugat el, avertizind ca ar putea "dura mult timp".
"Armata israeliana are intentia de a prelua controlul asupra sectoarelor din care sint lansate rachetele de mai multe luni", potrivit unui comunicat al presedintiei israeliene publicat simbata seara, la scurt timp dupa intrarea fortelor terestre israeliene in Fisia Gaza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii