Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Haldele de gunoaie continua sa ne faca orasul de ris

In ciuda intentiilor anuntate de autoritatile locale, de a institui ordinea si curatenia pe strazile Brailei, maldarele de gunoaie aruncate in halde continua sa ne faca orasul de ris. Duminica trecuta, o bucuresteanca aflata in trecere prin Braila, a fost dezgustata de imaginea gunoaielor aruncate in imediata vecinatate a Spitalului de Psihiatrie. Aceasta a fotografiat deseurile, trimitind citeva imagini si pe mail-ul redactiei noastre. "Pozele pe care vi le trimit sint facute duminica, 27.08.2006, linga Spitalul de Psihiatrie si laboratorul de sanatate mintala (mi se pare ca acolo e si o sectie de boli infectioase) din Braila. Din cite am inteles, gunoaiele sint acolo de ani de zile, iar cei care ar trebui sa curete zona nici macar nu se sinchisesc sa o faca. Ba mai mult, chiar angajatii "Braicata", care string tomberoanele din zona, le varsa tot linga gardul spitalului. Gunoiul se afla chiar in capatul strazii Plutinei. Cind ploua, canalizarea strazii se infunda din cauza gunoaielor. Unde mai pui ca bolnavii care ies la aer in curtea spitalului au parte de un miros groaznic. Localnicii au discutat cu cei de la "Braicata", care au promis sa curete zona, dar nu s-au tinut de cuvint", ne-a scris in mail-ul respectiv bucuresteanca ajunsa, pentru un week-end, la Braila.
Din nefericire, nu doar operatorul de salubritate "Braicata" trebuie tras la raspundere pentru mizeria de linga Spitalul de Psihiatrie. Vina principala o poarta locatarii zonei, care nu se pot dezbara de obisnuinta de a-si arunca gunoaiele la coltul strazii. Conducerea Politiei Comunitare spune ca situatii similare sint foarte multe, pe raza municipiului nostru. "Exista 50 de halde neautorizate in tot orasul care inca nu au fost desfiintate, desi, pe parcursul lunilor iulie si august, politistii comunitari braileni au aplicat 335 de sanctiuni, in valoare totala de 19.575 lei RON (195,7 milioane de lei noi), pentru contraventii ce tin de igienizarea stradala si ocuparea abuziva a domeniului public. Speram ca actiunile de combatere a acestui fenomen vor deveni mai eficiente, dupa ce vom instala camerele de supraveghere mobile in preajma haldelor, pentru a-i depista mai usor pe cei care isi arunca deseurile in strada", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Politiei Comunitare Braila. In ceea ce priveste gunoaiele de linga Spitalul de Psihiatrie, acesta ne-a spus ca va face demersurile necesare, la Directia de Administrare si Gospodarire Locala si la operatorul de salubritate, "Braicata", pentru ca pina vineri dimineata, cel tirziu, deseurile sa fie ridicate.
"Braicata" va efectua aceasta operatiune, desi nu considera ca e de datoria sa sa o faca. "Acolo se afla mai mult deseuri inerte, provenite de la demolari sau renovari de imobile, pe care noi nu sintem obligati sa le ridicam pe gratis. O putem face contra cost, pentru oricine ne solicita acest lucru. Cetatenii care isi fac modificari in casa arunca resturile si molozul in strada, in loc sa il duca la depozitul special amenajat pentru asa ceva. O sa facem curatenie, pe cheltuiala noastra, dar in citeva zile gunoaiele or sa apara la loc. Asta e mentalitatea brailenilor!", ne-a declarat Dan Apostol, directorul "Braicata".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii