Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Haită de câini în curtea Şcolii nr. 24

• imaginea a fost surprinsă săptămâna trecută, în timpul orelor de curs • directorul unităţii de învăţământ, Dorel Onosa, spune că se întâmplă să mai intre câini în curtea unităţii, pentru că nu au paznic pe timp de zi şi poarta trebuie să rămână deschisă pentru elevii care vin la şcoală şi la grădiniţă • de asemenea, acesta ne-a mai explicat şi că problema nu este de ieri, de azi, ba chiar s-au întâmplat cazuri în care locuitorii din Chercea au aruncat în curtea şcolii pui de căţei sau de pisici

 

Maidanezii îşi fac simţită prezenţa nu doar pe străzi, ci şi în incinta unităţilor de învăţământ. Este şi cazul celor şase câini din imagine, care se plimbă nestingheriţi prin curtea Şcolii nr. 24 “Gh. Naum”, structură a Şcolii Gimnaziale nr.13 “N. Chercea”. Maidanezii pot deveni un pericol pentru elevii care merg la cursuri sau pentru preşcolari, dat fiind că în aceeaşi zonă funcţionează şi Grădiniţele nr. 42 şi 52. Fotografia a fost surprinsă săptămâna trecută, în timpul orelor de curs.

Directorul unităţii de învăţământ, prof. Dorel Onosa, ne-a declarat că problema câinilor care intră în curte porneşte de la faptul că unitatea nu are paznic pe timp de zi, iar poarta trebuie să rămână deschisă astfel încât copiii să ajungă la ore.

“Noi avem acolo o poartă de acces care, teoretic, ar trebui să fie închisă tot timpul, însă noi nu avem paznic pe tura de zi. Poarta respectivă deserveşte şi Grădiniţele nr. 42 şi 52 şi cum părinţii de la grădiniţă vin mai târziu, eu chiar nu am cum să închid poarta aceea. Cursurile la şcoala generală încep la 8, părinţii de la grădiniţă vin şi la 8 şi jumătate, vin şi la 9. În funcţie de urgenţe, dacă se îmbolnăveşte un copil, vin şi îi iau şi la ora 10 şi la 11, practic acea poartă este deschisă în permanenţă şi de aceea mai pot intra câini şi în curtea şcolii. Dacă mai e şi sezon de împerechere, că e turmă. Am primit reclamaţii din partea părinţilor pentru Şcoala nr. 13 «N. Chercea», pentru Şcoala nr. 24 nu mi s-a adus niciodată la cunoştinţă. Eu am mai văzut că intră câte un câine, maxim doi, dar şase-şapte nu am văzut niciodată, sincer să fiu. Dar nu e niciun copil sau părinte în poză, probabil e în timpul unei ore. Dar sunt câini în jurul şcolii, cred că pe orice stradă din Chercea veţi găsi negreşit un câine. Nu am primit până acum nicio reclamaţie legată de copii care să fi fost muşcaţi”, ne-a declarat Dorel Onosa, directorul Şcolii “N. Chercea”, structură de care aparţine Şcoala 24.

Conducerea unităţii ne-a spus că a cerut în primăvară ajutorul Primăriei pentru a rezolva această situaţie. Problema este însă una mult mai amplă, directorul Dorel Onosa susţinând că s-a trezit cu pui de câini sau pisici pe terenul şcolii, animalele fiind aruncate de către locuitorii din Chercea.

“Noi am informat autorităţile că avem prin preajmă căţei. Orice ar face cei de la ecarisaj, problema nu o vor rezolva. Vă dau şi un exemplu. Dacă la cineva în gospodărie îi fată o căţea, vine şi aruncă căţeii peste gardul şcolii şi practic ne trezim că suntem şi creşă de câini. Ne-am trezit şi cu pui de câini, şi cu pui de pisici, la noi sunt de toate: găini moarte, resturi de pamperşi, resturi de cauciucuri. Am anunţat şi Poliţia, dar îmi solicită individual şi noi dacă nu avem cum să îi prindem în fapt, exact când se întâmplă incidentul respectiv, practic nu putem face nimic. E nivelul de educaţie al cartierului. Şcoala are o suprafaţă foarte mare, deservită de un personal foarte redus, oamenii pândesc situaţiile şi aruncă în curtea şcolii tot ce găsesc. Şi la şcoala Chercea sunt două căţele în călduri şi toţi câinii din cartier sunt după ele. Sperăm ca cei de la Primărie să ne ajute în această problemă”, a spus cursa citată.

Contactat telefonic de redactorii “Obiectiv”, edilul Marian Dragomir ne-a spus că maidanezii vor fi adunaţi de pe toate străzile Brăilei, şi le recomandă şcolilor care se află în această situaţie să facă o adresă scrisă către Primărie.

“Noi intrăm peste tot să adunăm câinii. Aşteptăm ca şcolile care au astfel de probleme să facă o adresă scrisă. Acum suntem în perioada de recrutare a unor medici veterinari care să vină să aplice prevederile legale pentru eliminarea lor de pe străzi”, ne-a declarat Dragomir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii