Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Haine accesorizate cu sabii si cutite

Isi croiesc drum cu sabia, prin oras. Este scuza unora dintre baietii de cartier din Braila, care sint prinsi de oamenii legii cu sabii, cutite si topoare asupra lor. Primele doua categorii sint insa cel mai des folosite, dat fiind ca acestea sint mai usor de ascuns sub haine.
Cei gasiti in neregula spun ca dupa lasarea intunericului, este un adevarat pericol sa iesi din casa in cartiere precum Radu Negru sau Vidin, fara armele albe pentru autoaparare, pentru ca au multi dusmani, care ataca unde si cind nu te astepti. La fiecare razie nocturna prin cartierele marginase, oamenii legii ii dezarmeaza pe "baietii de baieti" insa, a doua zi, ei se doteaza si sint gata sa sara la lupta, in caz de nevoie. Ultimii prinsi de jandarmi cu sabii sau cutite asupra lor au repetat placa arhicunoscuta.
" Am cumparat astazi sabia de la Galati si ma duceam cu ea acasa.
Am cumparat-o pentru autoaparare, fiindca am conflicte cu niste indivizi din cartier. Aia au boala pe mine, fiindca ne-am certat mai demult, si de atunci, ma tot pindesc sa ma atace. Daca ma atacau, eu nu-i loveam cu sabia, doar o scoteam, ca sa-i sperii", a explicat unul dintre indivizi. "Aveam si eu un cutit asupra mea, cind m-au prins jandarmii. Il tineam ca sa ma apar, ca daca astia ma tot ataca... Eu, dimineata, cind plec la munca, merg prin parc, si daca ma prind astia din cartier ma ard, ma bat. Poate ma apar si eu, dar daca nu pot, oricum, tot mi-o iau. Daca ma prind, ma bat. M-au prins saptamina trecuta si m-au taiat la mina. Sint periculosi si e normal sa incerc si eu sa ma apar cu ceva, ca nu ma pot bate cu miinile goale", a explicat un altul.
"In timpul raziilor efectuate pe timp de noapte, au fost depistate mai multe persoane ce purtau asupra lor arme albe. Toti acesti indivizi motiveaza ca poarta aceste obiecte in scopul autoapararii. Celor in cauza le-au fost intocmite actele procedurale premergatoare cercetarii penale, ce au fost inaintate Parchetului de pe linga Judecatoria Braila", ne-a declarat sergent major Nicu Ciorasteanu, din cadrul Jandarmeriei Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii