Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hai la «Lyra» pentru Bogdi! Lecţie despre anturaj, susţinută de «Edvice Art», duminică

• lecţia de psihologie prin artă se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor • este pusă în scenă de 11 elevi ai şcolii de teatru “Edvice Art” împreună cu profesorul îndrumător şi psiholog Eduard Puiu • cei prezenţi pot face donaţii pentru Bogdi, în urnele din sală

 

Duminică, la ora 17.00, sunt aşteptaţi în sala de concerte a Filarmonicii “Lyra George Cavadia” atât copii, cât şi adulţi, pentru o lecţie despre anturaj, povestită în cadrul unei piese de teatru pusă în scenă de elevii şcolii “Edivce Art”. Totodată, evenimentul este unul caritabil, iar cei doritori pot face donaţii pentru Bogdi, copilaşul de 3 ani diagnosticat cu tumoră la ficat.

Piesa de teatru se numeşte “New Generation” şi a fost gândită în totalitate de cei 11 copii actori, împreună cu profesul îndrumător şi psiholog în acelaşi timp, Eduard Puiu. Andreea Căpăţînă, Raisa Pistean, Ilaria Puiu, Andra Chelariu, Geanina Condruz, Amalia Mocanu, Răzvan Petcu, Mihai Iancu, Sebi Cosoveanu, Andreea Avram şi Maia Mocanu sunt micii actori care vor da viaţă personajelor “New Generation”. Vom întâlni cele mai frecvente tipuri de personalitate în rândul adolescenţilor: elevi chiulangii, “vedeta” şcolii care influenţează vieţile şi alegerile celorlalţi colegi, introvertita şcolii, dar vom întâlni şi fenomenul de bullying, răspândit în multe şcoli. Piesa de teatru este o lecţie pentru părinţi, căci relaţia cu cei mici le poate influenţa pozitiv sau negativ caracterul de viitor adult, dar şi o lecţie pentru copii despre alegerea anturajului. Actul artistic este în strânsă legătură cu psihologia, de aceea rezultatul este uimitor. Sigur, nu putem schimba lucrurile rele pe loc, dar în timp şi cu multă educaţie şi dragoste putem face o lume mai bună a copiilor.

Cei de la “Haka Print” dau, din nou, o mână de ajutor lui Bogdi, implicându-se ca piesa de teatru să adune cât mai mulţi spectatori şi, implicit, cât mai multe donaţii pentru micul erou. De asemenea, invităm pe toţi cei interesaţi de lecţia de psihologie prin artă să se alăture campaniei umanitare, prin prezenţa în sala de concerte a Filarmonicii “Lyra George Cavadia”, duminică, 10 iunie, ora 17.00.

P.S.: Dacă vi se pare cunoscut numele Eduard Puiu, vă spunem că este un psiholog celebru, pe care aţi avut ocazia să-l vedeţi la televizor.
Categorie articol: 

Comentarii