Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hagi este în căutarea următorului număr 10 al naţionalei

"Una dintre dorinţele mele este să descopăr cât mai repede următorul număr zece pentru echipa naţională. Va fi din Constanţa sau poate Craiova", a declarat fostul căpitan al echipei României.
În ce priveşte proiectul Academiei Hagi, el îşi propune ca în 2-3 ani Academia să furnizeze câte 11 jucători la fiecare lot naţional. "Va fi vorba de 11 jucători dintr-un lot lărgit. Sunt mulţi jucători buni în ţară şi voi încerca să îi iau pe cei care mi-au arătat că merită să vină la Academie", a spus Gică Hagi.
Hagi îşi pune însă mari speranţe că generaţia pentru CM 2022 poate depăşi performanţa de la CM 1994.
"Grupa 1998, alături de cele de 1994, 1995, 1996, 1997 şi 1999, poate oferi naţionalei jucători foarte buni. Sunt convins că în 2022 aceşti copii vor face lucruri deosebite la turneul final. Începând cu grupele 1994 până la cea de 1999, sunt foarte mulţi jucători care în 2022, la 23-28 ani, pot face un Mondial de excepţie. Noi vom avea cel puţin opt jucători la acea echipă naţională. Trebuie să învăţăm însă să avem curaj, asta ne lipseşte acum. Totul se rezumă la psihicul jucătorilor, pentru că fizic este clar că trebuie să fim la acelaşi nivel cu ceilalţi, altfel nu avem ce căuta pe teren. Din păcate, ne-am obişnuit să dăm mingea la adversar şi apoi să jucăm în funcţie de ce joacă el. Ce este asta? După aceea ne întrebăm de ce ne domină unii şi alţii. Generaţia din 2022 va fi însă altfel, am mare încredere în ea", spune Gică Hagi.
Categorie articol: 

Comentarii