Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Guvernul sa demisioneze pina luni sau initiem motiune de cenzura"

PLD solicita demisia Guvernului Tariceanu II pina luni, in caz contrar urmind sa initieze motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu - guvern corupt si incompetent", a anuntat, vineri, liderul partidului, Theodor Stolojan.
Liderul PLD, Theodor Stolojan, a prezentat, vineri, dupa Delegatia Permaneta a partidului, o Rezolutie adoptata in cadrul forului de conducere, prin care se solicita demisia, in trei zile, a Guvernului Tariceanu II, in caz contrar PLD urmind sa demareze demersurile pentru initierea unei motiuni de cenzura, impreuna cu Partidul Democrat.
"Cerem Guvernului Tariceanu sa isi dea urgent demisia, asumindu-si intreaga raspundere politica pentru numirea si sustinerea in functie a fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a celorlalti ministri, asupra carora planeaza grave acuzatii de coruptie", se arata in Rezolutia adoptata de Delegatia Permanenta a PLD.
In cazul in care, pina luni, Guvernul nu demisioneaza, Theodor Stolojan a anuntat ca PLD "demareaza actiunea de initiere a motiunii de cenzura “Guvernul Tariceanu - guvern corupt si incompetent”", in acest sens formatiunea urmind sa inceapa discutii cu toti parlamentarii care sustin lupta impotriva coruptiei, indiferent din ce partid fac parte.
Surse din PD si PLD au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca cele doua formatiuni iau in calcul initierea unei alte motiuni de cenzura, axata pe tema coruptiei care "a ajuns pe masa Guvernului", principalii membri ai Cabinetului care ar urma sa fie criticati in document fiind Calin Popescu Tariceanu, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, precum si Decebal Traian Remes.
PLD si PD iau in calcul, in conditiile in care nu se pot baza, in initierea motiunii de cenzura, pe semnaturile parlamentarilor PSD care au semnat deja motiunea respinsa de Parlament, pe sprijinul din partea PRM, PC, a independentilor, au precizat aceleasi surse.
In privinta UDMR, aceleasi surse au mentionat ca un semnal clar din partea UDMR ca nu mai accepta actualul Guvern ar fi fost sa se retraga din Executiv, dupa scandalul de coruptie in care a fost implicat Decebal Traian Remes. Dar, intrucint Uniunea nu a facut acest gest, PD si PLD nu pot conta pe sprijinul acesteia.
Categorie articol: 

Comentarii