Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul promite un drum expres Braila - Galati

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, citata de "Mediafax", a anuntat, ieri, ca anul viitor ar putea incepe constructia unui drum expres Braila - Galati, cu o lungime de zece kilometri. Valoarea totala a proiectului se ridica la circa 177 milioane de euro, inclusiv despagubirile pentru exproprieri. Toata investitia va fi finantata de la bugetul de stat, iar noul drum va avea o lungime totala de 10,23 kilometri, cu patru benzi de mers, soferii putind circula cu o viteza maxima de 120 kilometri pe ora. Soseaua va fi construita in paralel cu actualul drum national 22B (digul Braila-Galati), la o distanta de circa trei kilometri de acesta. Pe traseu vor fi amplasate doua parcari, cite una pe sens, o statie PECO, un motel, toalete si spatii pentru un restaurant si un service auto.
Potrivit secretarului Consiliului Judetean Braila, Nicu Filoti, acest drum va reprezenta, practic, coloana vertebrala a noi zone intermetropolitane Braila-Galati, noua sosea traversind o zona pentru care exista studii de urbanism realizate de CJ. Proiectul tehnic si studiul de fezabilitate pentru viitorul drum expres au fost intocmite de firma "Consitrans" Bucuresti.
Realizarea unui nou drum este o necesitate stringenta, in contextul in care principala sosea de legatura dintre Braila si Galati, cea amenajata, in urma cu 20 de ani, pe digul situat de-a lungul Dunarii, deja incepe sa nu mai faca fata traficului tot mai intens. "Circul zilnic pe aceasta ruta, deoarece locuiesc in Galati si am serviciul in Braila. Traficul este din ce in ce mai aglomerat, in principal la orele de virf, cind iese lumea de la serviciu si in serile de week-end, cind poti sa faci cei 12-13 kilometri in jumatate de ora", ne-a declarat Marian Toma.
Din cauza traficului tot mai dificil de pe DN 22B numarul incidentelor auto este ingrijorator. Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor, in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie a.c., s-au consemnat citeva zeci de tamponari. Din pacate, in acelasi interval, s-au inregistrat si doua accidente grave, soldate cu doi morti si un ranit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii