Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a majorat cu 50 numărul de posturi din Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

În prezent, APDRP are 1.453 angajaţi, iar cei 50 vor fi angajaţi în posturi de execuţie la nivel naţional, respectiv în calitate de experţi pentru evaluarea şi verificarea proiectelor, au declarat vineri pentru Agenţia NewsIn reprezentanţii biroului de presă al APDRP.
"Necesarul minim de angajaţi, de care noi am mai avea nevoie, este de 250. Ni s-au aprobat 50 de posturi. Astfel, la fiecare dintre cele 42 de oficii judeţene va fi angajat câte un expert, iar alte opt posturi noi sunt înfiinţate în fiecare centru regional de plăţi. Anul trecut, aveam 1.613 angajaţi, însă prin HG nr. 725/2010, ne-au fost luate 160 de locuri. Au fost depuse foarte multe proiecte pentru accesarea fondurilor europene şi suntem foarte încărcaţi, valoarea proiectelor depuse depăşeşte 13 miliarde euro", au precizat aceştia.
APDRP este o instituţie publică finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, fiind una din agenţiile aflate în subordinea Ministerului Agriculturii care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene.
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a fost înfiinţată în februarie 2006, prin reorganizarea Agenţiei SAPARD, şi a primit acreditarea de funcţionare la finalul anului 2007. APDRP asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), prin PNDR, de peste 10 miliarde euro. Până în prezent, gradul de absorbţie este de 25%.
Alte instituţii care funcţionează în subordinea MADR şi care, asemenea APDRP, sunt finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, sunt: Inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi a materialului săditor (413 posturi), Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (196 posturi) şi Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (36 posturi), Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor (57 posturi) şi Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului (32 posturi).
În subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) funcţionează şi instituţii publice finanţate integral din bugetul de stat: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - 4.862 posturi, Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti (1.255 posturi), Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. Dr. G.K. Constantinescu" (302 posturi), Laboratorul Central Fitosanitar (118 posturi), Agenţia Domeniilor Statului (326 posturi), dar şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (97 posturi).
Categorie articol: 

Comentarii