Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a decis destinaţia banilor alocaţi finanţării, până la finele anului, a sistemului sanitar

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de sâmbătă a Executivului, că s-a decis modul în care vor fi repartizate cele 2,8 miliarde de lei reprezentând valoarea serviciilor medicale şi a medicamentelor pe care CNAS le poate contracta suplimentar în 2009 şi care pot fi decontate în 2010.
"Prin utilizarea creditelor de angajament am rezolvat problema crizei din sănătate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sănătate şi a serviciilor de ambulanţă", a declarat premierul.
Astfel, cea mai mare sumă - respectiv 2 miliarde de lei - va fi utilizată pentru "asigurarea continuităţii în eliberarea de medicamente la farmacii şi în cadrul programelor de sănătate", 625 de milioane de lei - pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale în spitale, 30 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor de ambulanţă, iar 55 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicilor de familie. Alte 60 de milioane de lei - pentru serviciile de hemodializă şi dializă peritonală, iar 30 de milioane au fost alocate pentru specialităţi paraclinice.
"Începând de marţi, aceste sume vor fi operaţionale şi se vor vedea consecinţele deciziei luate (...) Din suma de bani pe care o avem astăzi disponibilă - de 3,2 miliarde de lei - alţii decât cei 2,8 miliarde, vom putea achita în continuare drepturile salariale în spitale şi la serviciile de ambulanţă, precum toate celelalte cheltuieli cu medicamentele de la farmacii sau din cadrul programelor de sănătate", a declarat Boc.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii